Loon blijft voor werknemers doorslaggevende factor om job te aanvaarden

Het loon blijft voor het merendeel van de werknemers de doorslaggevende factor om een job te aanvaarden. Zes op de tien zou een job afwijzen als het salaris niet hoog genoeg is. Dat blijkt uit een onderzoek in het kader van de nieuwste Salarisgids van rekruteringsspecialist Robert Half.

Waarom is dit belangrijk?

Hoewel het loon tot op vandaag de grootste impact heeft op de beslissing van iemand om ergens aan de slag te gaan, hebben werknemers ook meer aandacht voor andere factoren, zoals flexibiliteit en ontwikkelingsmogelijkheden. De werkgevers proberen op hun beurt tegemoet te komen aan die noden.

In het nieuws: Een competitief salaris blijft belangrijk voor de werknemers.

  • Uit het onderzoek van Robert Half blijkt dat voor 59 procent van de werknemers een onvoldoende hoog salaris de belangrijkste reden is om een job af te wijzen.
  • Voorts hechten de werknemers veel belang aan loontransparantie. Als werknemers beter zicht hebben op hoe hun loon wordt bepaald en geloven dat het proces eerlijk is, zullen ze zich sterker gewaardeerd en betrokken voelen:
    • Volgens 64 procent zou dat
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.