Markten:
Markten inladen...

VRIJDAG 05 JUN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Londens hotel The Ritz valt in Qatarese handen

Logo Business AM
Business

31/03/2020 | Emmanuel Vanbrussel | 2 min leestijd

The Ritz in Londen - EPA

Het beroemde luxehotel The Ritz London is door de rijke Britse familie Barclay verkocht aan een investeerder uit Qatar.

Dat heeft het Britse advocatenkantoor Macfarlanes, dat de Qatarese investeerder bijstond, bekendgemaakt. Volgens Britse media is met de verkoop een bedrag gemoeid van 800 miljoen pond (900 miljoen euro).

The Ritz bevindt zich aan Piccadilly in hartje Londen en is een van de meest prestigieuze gebouwen van de Britse hoofdstad. Het luxehotel telt 130 kamers, waarvoor de prijzen gaan van 650 pond (730 euro) per nacht tot meer dan 6.000 pond (6.730 euro) per nacht voor de grootste suite.

Volgens het advocatenkantoor ligt de prioriteit nu bij het ondersteunen van het 450-koppige personeel. Het hotel, opgericht in 1906, is momenteel immers gesloten omwille van het coronavirus. Het is de bedoeling om het hotel zo snel mogelijk weer te heropenen, klinkt het.

Familieruzie

De Britse familie Barclay was al enkele maanden op zoek naar een koper voor het hotel, waarvoor de familie in 1995 zowat 75 miljoen pond betaalde. De rijke familie heeft onder meer ook de Britse krant Daily Telegraph in handen.

Volgens Britse media is er binnen de familie evenwel onenigheid over de verkoop van het hotel. Een van de familieleden zou zelfs gedreigd hebben met gerechtelijke stappen wanneer The Ritz London aan een te lage prijs verkocht zou worden. Dat familielid zou naar eigen zeggen biedingen van boven het miljard pond gekregen hebben.

Source: AFP


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO
Logo Business AM

Business AM | Stocks