Londens hotel The Ritz valt in Qatarese handen

Het beroemde luxehotel The Ritz London is door de rijke Britse familie Barclay verkocht aan een investeerder uit Qatar.

Dat heeft het Britse advocatenkantoor Macfarlanes, dat de Qatarese investeerder bijstond, bekendgemaakt. Volgens Britse media is met de verkoop een bedrag gemoeid van 800 miljoen pond (900 miljoen euro).

The Ritz bevindt zich aan Piccadilly in hartje Londen en is een van de meest prestigieuze gebouwen van de Britse hoofdstad. Het luxehotel telt 130 kamers, waarvoor de prijzen gaan van 650 pond (730 euro) per nacht tot meer dan 6.000 pond (6.730 euro) per nacht voor de grootste suite.

Volgens het advocatenkantoor ligt de prioriteit nu bij het ondersteunen van het 450-koppige personeel. Het hotel, opgericht in 1906, is momenteel immers gesloten omwille van het coronavirus. Het is de bedoeling om het hotel zo snel mogelijk weer te heropenen, klinkt het.

Familieruzie

De Britse familie Barclay was al enkele maanden op zoek naar een koper voor het hotel, waarvoor de familie in 1995 zowat 75 miljoen pond betaalde. De rijke familie heeft onder meer ook de Britse krant Daily Telegraph in handen.

Volgens Britse media is er binnen de familie evenwel onenigheid over de verkoop van het hotel. Een van de familieleden zou zelfs gedreigd hebben met gerechtelijke stappen wanneer The Ritz London aan een te lage prijs verkocht zou worden. Dat familielid zou naar eigen zeggen biedingen van boven het miljard pond gekregen hebben.

Meer
Lees meer...
Markten
BEL20