Biedingen van meer dan 1 miljard pond op Londens Ritz-hotel

De miljardairsfamilie Barclay heeft naar eigen zeggen ‘een aantal concurrerende biedingen’ ontvangen voor hun prestigieuze Ritz-hotel in Londen.

De Ritz in de hoofdstad van het Verenigd Koninkrijk werd in 1906 opgericht en staat nu te koop, berichtten Britse media eind vorig jaar. Het hotel, dat het decor was voor gesprekken tussen de Britse premier Churchill en de Franse president De Gaulle tijdens de Tweede Wereldoorlog, telt 136 kamers en suites. Er werken meer dan 450 mensen.

Verschillende kandidaten zijn geïnteresseerd, aldus Frederick Barclay woensdag in een persbericht. De biedingen van die kandidaten zouden de 1 miljard pond overschrijden. Dat komt overeen met minstens 1,15 miljard euro.

Wie er achter de biedingen zit, maakte hij niet bekend. ‘We zullen ze in overweging nemen zodat het Ritz op het goede moment en aan de gepaste prijs wordt verkocht’, klonk het.

In januari schreef de Britse zakenkrant the Financial Times al dat er gesprekken waren met Sidra Capital, een investeringsgroep van rijke Saoedische families. En dinsdag raakte bekend dat de rijkste Europeaan, Bernard Arnault, zijn oog had laten vallen op het hotel. Hij is de voorzitter van de Franse luxegroep Louis Vuitton Moët Hennessy (LVMH).

EPA
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20