Londen populairste uitvalsbasis voor beloftevolle techbedrijven

Londen is verreweg de belangrijkste Europese stad voor technologische groeibedrijven. Dat blijkt uit een ranglijst van expert Omar Mohout (Sirris). Brussel en Gent halen de toptwintig.

Mohout analyseerde 767 steden in 35 Europese landen. Hij telde er het aantal hoofdkwartieren van scale-ups, jonge techbedrijven die de start-upfase ontgroeid zijn en in de voorbije vier jaar al een palmares konden voorleggen op het vlak van omzet, jobs of kapitaalwerving. Financiële technologie (fintech) en gezondheidsinnovaties (healthtech) zijn de dominante subsectoren.

Uit de ranglijst blijkt dat de toptien van populairste steden goed zijn voor meer dan de helft van alle scale-ups in Europa. Londen is op zijn eentje goed voor 18 procent, gevolgd door Parijs (12 procent). Berlijn (7 procent) sluit de topdrie af.

Londen staat bekend om zijn uitgebreid ecosysteem in fintech en is ook de Europese hoofdplaats voor artificiële intelligentie en alles rond augmented of virtual reality.

Lees ook: Britse fintechspeler haalt 150 miljoen dollar op, maar wat weten we over Checkout.com?

Gent

De best scorende Belgische steden zijn Brussel (16de plaats), Gent (17de) en Antwerpen (28ste plaats). Gent is de Europese nummer één als het gaat om het aantal vrouwen onder de stichters of CEO’s.

Lees ook: De onsexy troef van de Belgische economie: slimme tech die het saaie werk doet

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20