Liverpool voor sponsors waardevoller dan Manchester United

Voetbalclub Manchester United is niet langer het sterkste sportmerk van Groot-Brittannië. De club moet inmiddels aartsrivaal FC Liverpool laten voorgaan. Dat blijkt uit een rapport van consulent DataPowa over de sponsorwaarde van de Britse sportwereld. De onderzoekers voegen eraan toe dat de top tien volledig door het voetbal wordt opgeëist.

Arsenal eindigt op de derde plaats, gevolgd door Chelsea, Manchester City, Tottenham Hotspur en Everton. Het Engelse nationale voetbalteam staat op de achtste plaats. Internationaal blijft Manchester United volgens DataPowa voor sponsors echter nog altijd belangrijker dan Liverpool.

YouTube en TikTok

‘De recente sportieve successen die FC Liverpool heeft geboekt, vertalen zich ook in sponsorwaarde,’ benadrukt Michael Flynn, topman van DataPowa. ‘De club won vorig jaar de Uefa Champions League en de Club World Cup. Liverpool staat bovendien op het punt om voor de eerste keer in dertig jaar de Engelse landstitel binnen te halen.’

‘Er is echter meer. Liverpool kan ook op videoplatforms zoals YouTube en TikTok op een groot publiek terugvallen. Bij Instagram en Facebook laat alleen Manchester United betere resultaten optekenen.’

‘Zoekdata op Google, Bing en Baidu tonen duidelijk dat de internationale uitstraling van Liverpool het voorbije jaar een sterke groei heeft gekend. Daarmee heeft de club haar waarde voor sponsors gevoelig kunnen opdrijven.’

Jürgen Klopp

Flynn wijst daarbij echter ook naar het leiderschap van Jürgen Klopp, de Duitse manager van de club. ‘Ook diens persoonlijkheid heeft ongetwijfeld een bijdrage geleverd tot de commerciële kracht en invloed van de club,’ merkt hij op.

Juergen Klopp – EPA

Het Engelse nationale team dankt volgens DataPowa zijn achtste plaats aan zijn deelname volgende zomer aan het Europese kampioenschap voor landenteams. De rest van de top tien bestaat uit West Ham United en Newcastle United.

Wanneer echter naar internationale sponsoring wordt gekeken, blijft Manchester United volgens DataPowa nog altijd waardevoller dan FC Liverpool. Die rangschikking wordt aangevoerd door de Spaanse ploegen FC Barcelona en Real Madrid. Daar staat Manchester United op de derde plaats.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20