Lichtrode cijfers op de Europese beurzen, Galapagos blijft wegzakken

De Europese beurzen sluiten de week af met lichte verliezen. Galapagos duwt de Brusselse sterindex Bel20 andermaal in het rood.

Ook de breed samengestelde Europese beursindex Euro Stoxx 50 gaat 0,43 procent lager. Eenzelfde verhaal bij de Duitse sterindex DAX en het Franse CAC 40, die vrijdag bij sluiting in de lichtrode cijfers doken.

Binnen de Bel20 is Galapagos nog altijd de verliezer. Sinds het reumageneesmiddel filgotinib van het Belgisch-Nederlandse farmabedrijf woensdag geen groen licht kreeg van de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA), is het aandeel in verval. Ook nu verliest Galapagos opnieuw meer dan 3 procent.

Industriereus CFE kreeg vrijdagochtend fanmail van ABN Amro en sprintte 8 procent hoger. De industriëlen zetten op maandag de handtekening onder een megacontract voor windmolens met hun offshoredochter DEME. Moederbedrijf Ackermans en Van Haaren koerste 2,3 procent hoger bij sluiting.

In Amsterdam won technologie-investeerder Prosus 4,7 procent, dankzij een koersopleving van de Chinese technologiereus Tencent op de beurs van Hongkong. Het van oorsprong Zuid-Afrikaanse Prosus heeft een belang van 31 procent in Tencent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20