‘League of Legends’-maker neemt Blizzard in het vizier met nieuwe shooter

Riot Games heeft een nieuwe first-person shooter onthuld. Daarmee wil de game-ontwikkelaar achter ‘League of Legends’ concurrenten Blizzard en Ubisoft het vuur aan de schenen leggen.

‘Valorant’ heet de nieuwe worp van Riot Games en hij is gratis te verkrijgen. Het idee doet ietwat denken aan ‘Counterstrike’, waarbij terroristen en contraterroristen tegen elkaar spelen om objectieven te bereiken. In ‘Valorant’ speelt een team van vijf spelers tegen elkaar in een round-based-systeem (in 25 rondes). Eén team verdedigd een doel, een ander probeert het aan te vallen.

Cartoon

Het grote verschil met ‘Counterstrike’ is dat ‘Valorant’ duidelijk inzet op het cartooneske karakter dat ook te zien is in Blizzards ‘Overwatch’ en de grote winnaar uit de stal van Epic Games, ‘Fortnite’.

‘Valorant’ zal gratis te spelen zijn en is meteen een van de eerste grote releases van Riot Games sinds het immens populaire ‘League of Legends’. Dat laatste is een van de games met de grootste professionele competities ter wereld. Er wordt elk jaar voor miljoenen aan prijzengeld uitgedeeld.

Tencent

Riot Games is in handen van Chinese techgigant Tencent. Er zitten volgens het bedrijf nog een heel aantal nieuwe games in de pijplijn. Dat zijn niet enkel shooters, er komen ook avonturengames en fighters.

Het spel zal gratis zijn, of er in-game verkoop komt, valt nog te bekijken. De release van ‘Valorant’ is voorzien voor deze zomer.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20