Markten:
Markten inladen...

ZATERDAG 30 MEI

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Lady Gaga haalt 35 miljoen op om coronavirus te bestrijden

Logo Business AM
Coronacrisis

07/04/2020 | Ruben Van Lent | 2 min leestijd

Lady Gaga. - Isopix

De Amerikaanse popster Lady Gaga haalde 35 miljoen dollar (32 miljoen euro) op bij bedrijven en filantropen in de strijd tegen het coronavirus. In ruil organiseert ze een virtueel festival met wereldsterren.

Lady Gaga kondigde het nieuws aan op een persconferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het opgehaalde geld gaat vooral naar medisch onderzoek.

‘We moeten hier samen door en hebben iedereen nodig. Ook mensen uit de entertainmentindustrie’, zei WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus op diezelfde persconferentie.

Billie Eilish

Gaga organiseert in ruil voor het geld een benefietconcert op 18 april, waar een rist aan grote namen zijn opwachting maakt. De line-up bevat onder andere Billie Eilish, Lizzo, Elton John, Paul McCartney en Stevie Wonder.

Het concert wordt aan elkaar gepraat door Amerika’s grootste talkshowhosts Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Stephen Colbert en tegelijk uitgezonden op ABC, CBS en NBC. Dat is opmerkelijk, want zowel de presentatoren als de zenders liggen in stevige concurrentie met elkaar.

Livestream

Ook Europeanen kunnen het concert volgen. Het wordt live gestreamd op Amazon Prime, Apple, Facebook, Instagram, Tidal, Twitch, Twitter en YouTube.

‘Met het concert vieren we de hartverwarmende samenwerking die we de laatste weken wereldwijd zien. We willen de ernst van deze historische en ongeziene beweging benadrukken en de menselijke kracht vieren’, besloot Gaga.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Logo Business AM

Business AM | Meest bekeken

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

Quote Merkel

‘We moeten op Europese schaal handelen om goed en versterkt uit deze crisis te komen’

Duits bondskanselier Angela Merkel
Zo gezegd: Gita Gopinath

De coronacrisis is veel groter dan de bankencrisis. Een schok als deze hebben we niet meegemaakt sinds de Grote Depressie. Misschien is dit wel de Grote Lockdown.

Gita Gopinath, de hoofdeconome van het IMF

Quote van de dag Elon Musk

Ik denk dat de universiteit er in essentie is om plezier te maken en om te bewijzen dat je je huiswerk kan maken. Maar ze is er niet om te leren.

Elon Musk
zo gezegd michel barnier

Er zijn veel ernstige verschillen tussen het VK en de EU over de toekomstige handelsrelatie. Een akkoord is mogelijk… al is het moeilijk.

Michel Barnier, hoofdonderhandelaar brexit voor de EU
Quote van de dag corona

We moeten rationeel blijven. Maar de kans om het virus in te dammen wordt kleiner. We bereiden ons ook voor op een pandemie.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directeur-generaal van de WHO