Lady Gaga haalt 35 miljoen op om coronavirus te bestrijden

De Amerikaanse popster Lady Gaga haalde 35 miljoen dollar (32 miljoen euro) op bij bedrijven en filantropen in de strijd tegen het coronavirus. In ruil organiseert ze een virtueel festival met wereldsterren.

Lady Gaga kondigde het nieuws aan op een persconferentie van de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO). Het opgehaalde geld gaat vooral naar medisch onderzoek.

‘We moeten hier samen door en hebben iedereen nodig. Ook mensen uit de entertainmentindustrie’, zei WHO-directeur Tedros Adhanom Ghebreyesus op diezelfde persconferentie.

Billie Eilish

Gaga organiseert in ruil voor het geld een benefietconcert op 18 april, waar een rist aan grote namen zijn opwachting maakt. De line-up bevat onder andere Billie Eilish, Lizzo, Elton John, Paul McCartney en Stevie Wonder.

Het concert wordt aan elkaar gepraat door Amerika’s grootste talkshowhosts Jimmy Kimmel, Jimmy Fallon en Stephen Colbert en tegelijk uitgezonden op ABC, CBS en NBC. Dat is opmerkelijk, want zowel de presentatoren als de zenders liggen in stevige concurrentie met elkaar.

Livestream

Ook Europeanen kunnen het concert volgen. Het wordt live gestreamd op Amazon Prime, Apple, Facebook, Instagram, Tidal, Twitch, Twitter en YouTube.

‘Met het concert vieren we de hartverwarmende samenwerking die we de laatste weken wereldwijd zien. We willen de ernst van deze historische en ongeziene beweging benadrukken en de menselijke kracht vieren’, besloot Gaga.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20