Kwart nieuwe wagens in China moet elektrisch tegen 2025

China wil dat elektrische wagens tegen 2025 goed zijn voor een kwart van de totale autoverkoop. Dat staat in een document van het Chinese ministerie van Industrie.

De markt van de zogenaamde ‘new energy’ voertuigen – dat zijn hybrides, elektrische wagens op batterijen en voertuigen op waterstof – doet het goed. Vorig jaar viel er een omzetstijging van 62 procent op te tekenen.

Dit jaar zal het verhaal minder positief zijn. De Chinese overheid heeft de subsidies voor de voertuigen op nieuwe energie fors omlaag getrokken. De verkoop van deze wagens volgde ook, met een omzetdaling van 45,6 procent.

In absolute aantallen kochten de Chinezen 28,1 miljoen voertuigen in 2018, waarvan 1,3 miljoen elektrische voertuigen. De voertuigen op nieuwe energie staan dus in voor 4,6 procent van de totale markt.

Dat aandeel moet omhoog, vindt de Chinese overheid. Peking denkt ook na over de invoering van strengere autoquota. Daarbij moeten autobouwers verplicht een bepaald aantal voertuigen op nieuwe energie produceren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20