Kust onderzoekt mogelijkheden voor horeca tijdens paasvakantie

De kust heeft de hoop nog niet opgegeven voor de horeca aan zee tijdens de paasvakantie. De kustburgemeesters hadden gehoopt dat de horeca dan al zou mogen heropenen, maar het Overlegcomité besliste daar niet op in te gaan. Zij willen die heropening maar op 1 mei.

De horeca vroeg al enige tijd aan het Overlegcomité om perspectief over het heropenen. Dat kregen ze nu eindelijk afgelopen vrijdag, al was het niet helemaal waarop ze gehoopt hadden. Pas op 1 mei mag de horeca eventueel de deuren opnieuw openen van het Overlegcomité.

Schrik voor chaos

Vooral aan de kust kwam deze beslissing hard aan. De horeca had daar namelijk gehoopt al in de paasvakantie – die start op 5 april – de deuren te mogen openen. Bovendien vrezen de kustburgemeesters dat de huidige regels voor chaos zullen zorgen aan de kust. De kans is namelijk groot dat er bij mooi weer tijdens de paasvakantie sowieso veel mensen naar de kust komen.

De kust had daarom aan het Overlegcomité voorgesteld om terrassen toe te laten en/of raamverkoop toe te laten bij strandbars. Die ging daar echter niet op in en nu dreigt er onduidelijkheid. Onder andere Jean-Marie Dedecker, burgemeester van Middelkerke, liet al weten dat in zijn gemeente terrassen toegelaten zullen zijn.

Gezamenlijk voorstel

‘Het is de bedoeling dat er overlegd wordt met de horecasector en de kustburgemeesters over de verschillende alternatieven en oplossingen voor de kust tijdens de paasvakantie. Zo willen we tot een gezamenlijk voorstel komen voor het Overlegcomité. De kerngedachte daarbij is spreiding in tijd en ruimte’, zegt provinciebedrijf Westtoer aan HLN.

Deze week zullen de verschillende partijen daarom met elkaar in overleg gaan om te kijken welke mogelijkheden er zijn. Volgende week willen ze dan met een nieuw gezamenlijk voorstel naar het Overlegcomité gaan. (am)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20