Kunnen we binnenkort onze Airbnb-boeking met crypto betalen?

Recent maakte Airbnb-baas Brian Chesky in een Twitter-poll de topsuggesties die gebruikers gedaan hadden voor zijn bedrijf, openbaar. De meest gedane suggestie was de mogelijkheid om in crypto te betalen.

“Als Airbnb iets zou kunnen lanceren in 2022, wat zou het dan zijn?” Twee dagen later maakte Brian Chesky een lijst van de top zes antwoorden uit bijna 4.000 ontvangen replieken. “Betalingen in crypto” kreeg de gouden medaille.

Voorlopig accepteert Airbnb betalingen via Visa, Mastercard, Apple Pay, Google Pay en Paypal. Als het verhuurplatform binnenkort cryptobetalingen zou accepteren, zou het zich naast bioscoopketen AMC en elektrische wagenfabrikant Tesla hijsen in de lijst van grote, Amerikaanse, crypto-vriendelijke bedrijven.

Na Bitcoin als betaalmiddel te accepteren, heeft Tesla echter een stap teruggedaan en accepteert het nu enkel Dogecoin – de favoriete cryptomunt van Elon Musk – als betaalmiddel voor zijn merchandising. Er zijn dus duidelijk nog niet zoveel topbedrijven gecharmeerd van cryptomunten als betaalmiddel.

Op een meer specifieke vraag van een internetgebruiker die de Airbnb-CEO attendeerde op de mogelijkheid om cryptomunten te gebruiken in landen die internationale betalingen blokkeren, antwoordde Brian Chesky: “Dat zijn we al aan het onderzoeken.”

Airbnb en crypto

Dit is niet de eerste keer dat Chesky het over cryptomunten heeft. Afgelopen november zei hij het volgende tegen The Verge: “We zijn bezig (met het bekijken van cryptomunten) (…) Net als bij de revolutie in de wereld van het reizen, is er een revolutie gaande in crypto. Airbnb en crypto hebben beide een interessante relatie met het concept vertrouwen.”

Afgelopen september gaf de Airbnb-CEO voor Fox Business al toe dat de vraag om betalingen in crypto veel gesteld werd door gebruikers. Hij noemde ook zijn nauwe relatie met Brian Armstrong, de CEO van Coinbase, het grootste crypto-uitwisselingplatform.

Al in 2020 noemde Airbnb crypto als een van de technologieën die kunnen bijdragen aan zijn succes, naast authenticatietechnologieën, kunstmatige intelligentie, de cloud en virtuele en augmented reality.

Als een platform als Airbnb op de cryptotrein zou springen, zou dat de industrie ongetwijfeld een enorme boost geven.

(lb, bzg)

Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.