Markten:
Markten inladen...

DONDERDAG 03 DEC

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

KU Leuven en UHasselt schakelen over naar code rood

Logo Business AM
Coronavirus

26/10/2020 | Willem De Maeseneer | 2 min leestijd

de biotechnologiecampus van de KU Leuven op de gasthuisbergsite. (Belgium, 23/10/2007)

Door de toenemende druk die Covid-19 op de ziekenzorg zet, voelen beide universiteiten zich naar eigen zeggen verplicht om te helpen om de verspreiding van het virus tegen te gaan. De Leuvense universiteit gaat vanaf 3 november ‘een werkwijze hanteren met impact van code rood’, in Hasselt is dat vanaf 1 november.

Dat betekent dat er zo veel mogelijk wordt ingezet op online onderwijs. De KU Leuven maakt wel een uitzondering voor eerstejaarsstudenten, hun lessen gaan nog zo veel mogelijk op de campus door. Ook praktijklessen en labo-experimenten gaan nog steeds op de campus door.

‘De druk op het gezondheidszorgsysteem neemt sterk toe. We moeten dus doen wat we kunnen om de verspreiding van het virus in te dijken’, zegt rector Luc Sels. ‘Tegelijkertijd willen we de kwaliteit van ons onderwijs garanderen. We willen heel bewust de eerstejaarsstudenten “bij de les” houden en maximaal ondersteunen in hun leerproces.’

Voorlopig wordt het regime gehanteerd tot aan de kerstvakantie.

UHasselt

Ook de Limburgse universiteit gaat zoveel mogelijk lessen online organiseren, en dit vanaf 1 november. Net als in Leuven gaan ook de practica en de labo’s nog op de campus door. De bibliotheek en het restaurant, er worden ook afhaalmaaltijden voorzien.

De tussentijdse examens, van 16 tot 27 november, gaan door zoals gepland. Mondelinge examens kunnen ook digitaal afgenomen worden. UHasselt bekijkt de mogelijkheden om sommige examens in de Ethias Arena te organiseren.

Onderwijs aanbieden in de meest veilige omstandigheden blijft onze prioriteit’, laat de Limburgse onderwijsinstelling weten. ‘Maar we willen ook onze verantwoordelijkheid als universiteit opnemen nu de epidemie in kritieke fase zit.’

De Brusselse universiteit VUB schakelde vorige week al over op code rood.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Corona Virus Update

 • Wereld
 • Aantal
  besmettingen
  64.498.634
 • Aantal
  doden
  1.492.893
 • België
 • Aantal
  besmettingen
  582.252
 • Aantal
  doden
  16.911
Logo Business AM

Business AM | Stocks