Kritisch rapport: “Britse regering heeft te weinig aandacht voor creatieve industrieën”

De Britse regering hanteert tegenover de artistieke sector een zelfgenoegzame en incoherente houding. Hierdoor dreigt echter het commerciële potentieel van de sector in het gedrang te worden gebracht. Die waarschuwing staat in een rapport van het Britse Hogerhuis. Er wordt aan toegevoegd dat hiermee ook de positie van het Verenigd Koninkrijk als cultureel leider in gevaar zou kunnen komen.

Waarom is dit belangrijk?

Het belang van de creatieve industrieën wordt volgens het Britse Hogerhuis vaak schromelijk onderschat. De Britse creatieve sector genereerde vier jaar geleden 115,9 miljard pond inkomsten. Dat vertegenwoordigde bijna 6 procent van de totale Britse toegevoegde waarde. Dat belang lag hoger dan de gecombineerde bijdrage van de luchtvaart, de automobielsector en de biowetenschappen.

Onvoldoende aandacht: Het rapport van het Hogerhuis wijst erop dat In de recente herfstverklaring van de Britse regering de creatieve industrieën nauwelijks aan bod kwamen.

  • “De sector werd evenmin opgenomen in de vijf groeiprioriteiten die de Britse regering naar voren heeft geschoven", merkt het rapport op.
  • "Dit gebrek aan interesse dreigt de toekomstige Britse welvaart aan te tasten, vooral in een periode waarbij de creatieve sector met een toenemende internationale concurrentie
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20