Kristof Calvo stopt als voorzitter Groen-kamerleden

Kristof Calvo stapt deze maand op als voorzitter van zijn partij in de Kamer. Dat heeft de fractie deze ochtend laten weten.

Calvo blijft wel actief als politicus. Hij zal als parlementslid politiek werk blijven verrichten. Calvo gaat ook in Nederland aan de slag voor het Wetenschappelijk Bureau van GroenLinks.

Eerder gaf Calvo het voorzitterschap van de gezamenlijke fractie met Ecolo al door aan Gilles Vanden Burre.

Op andere manier aan politiek doen

De politicus laat via Twitter weten dat hij op een andere manier aan politiek wil doen. ‘De tijd die nu vrijkomt en de inspiratie uit Nederland zullen mij helpen om een betere volksvertegenwoordiger te zijn’, klinkt het.

‘Ik blik tevreden terug op ons parcours sinds mijn aantraden als fractieleider. Ecolo en Groen tonen elke dag dat samenwerken over de taalgrens kan. De vorige beleidsperiode was onze oppositie pittig, maar dat was ook nodig’, aldus Calvo. ‘Ik ben vooral trots dat we vanuit het parlement mee het pad hebben kunnen effenen voor de Vivaldi-coalitie.’

Rond februari duidt de Groen-fractie in de Kamer een nieuwe fractievoorzitter aan. Calvo was al sinds 2014 voorzitter van zijn partij in de Kamer.

Calvo legt de functie naast hem neer na een turbulent 2020. Zo greep hij tijdens de regeringsonderhandelingen naast een ministerpost. De politicus stak toen niet onder stoelen of banken dat hij ontevreden was met de situatie.

Meer