Kredietkaart aanvragen met zwarte lijst

Zodra je eenmaal op de zwarte lijst staat van de Centrale voor Kredieten aan Particulieren (CKP) dan kun je vrijwel elke aanvraag voor een lening of krediet wel op je buik schrijven. Alleen als je een bepaald onderpand zoals een eigen huis, grond of andere waardevolle bezittingen, kunt bieden, is het onder bepaalde voorwaarden mogelijk om nog geld te lenen bij een bank of andere financiële instelling. Omdat een kredietkaart ook een vorm van geld lenen is, zul je ook hierbij vaak nul op het rekest krijgen als je er eentje aan wilt vragen terwijl je op de zwarte lijst staat vermeld.

Kredietkaart aanvragen met openstaande schulden

Zelfs op het moment dat je in staat bent om de aanwezige openstaande schulden te herschikken in één nieuwe voordelige lening, zoals een hypotheek, dan zul je maandelijks nog weliswaar minder betalen, maar zal het totaal aan terugbetaling aanzienlijk hoger liggen dan het geldbedrag dat je hebt geleend omdat er sprake is van een gespreid terugbetaling over een langere periode.

Een kredietkaart aanvragen terwijl je al openstaande schulden hebt, is dan ook in een heleboel gevallen niet verantwoord en kan zowel jezelf als de kredietkaartverstrekker in (financiële) problemen brengen. De kans dat je niet over voldoende terugbetalingscapaciteit beschikt, is dan immers reëel te noemen. De meeste verstrekkers van kredietkaarten zul dus je aanvraag voor een kaart resoluut afwijzen als blijkt dat je negatief geregistreerd staat bij het CKP.

AanbiederInformatieBekijk voordelen
Tip: aanvragen in 2 minuten Gratis geld opnemen in België en het buitenland! Meest aangeklikte kredietkaartMeer informatie
Tip: U kan er alles online mee betalen!Meer informatie
Een kredietkaart voor studenten!Meer informatie 

Wat staat geregistreerd bij het CKP?

Het CKP beschikt over een aantal verschillende databanken waarin allerlei gegevens worden bewaard met betrekking tot:

  • afgesloten leningen en kredieten,
  • betalingsachterstanden,
  • betalingsproblemen,

Er worden door het CKP verschillende registraties uitgevoerd en die elk een bepaalde periode bewaard dienen te blijven. Pas nadat deze periode is verstreken, zelfs als er inmiddels geen sprake meer is van de betreffende schuld, zal de notering weg worden gehaald. Vanaf dat moment zal de notering op de zwarte lijst aanvragen voor leningen en kredieten, en dus ook kredietkaarten, niet langer in de weg staan.

Prepaid kredietkaart met de zwarte lijst

Op het ogenblik dat je op de zwarte lijst van het CKP vermeldt staat, dan is het niet mogelijk om een kredietkaart te krijgen bij een bank of financiële instelling. Een goed alternatief voor een reguliere kredietkaart is echter de prepaid variant. Een prepaid kredietkaart is echter eigenlijk geen echte kredietkaart, maar een voorafbetaalde kaart waar je van tevoren zelf een bepaald geldbedrag op stort. Voor de verstrekking van een dergelijke prepaid kredietkaart hoeft geen check bij het CKP uit te worden gevoerd omdat er niet gesproken kan worden van een opgebouwde schuld.

Een ander voordeel van een prepaid kredietkaart is dat je je eigen uitgaven eenvoudig onder controle kunt houden. Je kunt namelijk nooit meer geld uitgeven met deze kaart dan je er vooraf zelf op hebt gezet. Met de prepaid kredietkaart heb je dus eigenlijk een zekere geldreserve achter de hand die een aantal gelijke voordelen biedt als een reguliere kredietkaart. Zo kun je onder andere met een prepaid kredietkaart ook:

  • wereldwijd betalen,
  • wereldwijd geld opnemen aan een bankautomaat,
  • online betalingen doen.
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20