Beste Prepaid visa / kredietkaart Vergelijken

 

Hoewel prepaid kredietkaarten in het verleden vaak een laatste uitweg waren voor iedereen die zich geen reguliere kredietkaart kon veroorloven, zijn deze kaarten vandaag de dag al helemaal ingeburgerd. Dit is onder andere te danken aan een aantal extra mogelijkheden die inmiddels aan een groot aantal prepaid kaarten toe zijn gevoegd. Ieder jaar wisselen dan ook, met behulp van deze kaarten, duizenden bedragen van eigenaar, bijvoorbeeld door het doen betalingen met prepaid kaarten. Bovendien is vast komen te staan dat een groot aantal gebruikers van prepaid kredietkaarten dit doen als een aanvulling op hun reguliere bankrekening en/of kredietkaart, en dus niet als een alternatief hiervoor.

Waarom een prepaid kredietkaart of visa kaart gebruiken?

Een groot aantal gebruikers van prepaid kredietkaarten hebben juist voor deze betaalmethode gekozen vanwege het gemak. In tegenstelling tot bij de gebruikelijke rekeningen, kan een gebruiker van een prepaid kredietkaart betalingen doen bij een breed scala aan verkopers. Verder kun je met een prepaid kredietkaart gebruikmaken van een groot netwerk van geldautomaten en kosteloos geldopnames doen.

Het gemak dat een prepaid kredietkaart met zich meebrengt, kent echter ook een zekere prijs. In de meeste gevallen kennen prepaid kredietkaarten hogere gebruikskosten dan de reguliere kredietkaarten en bankrekeningen. Bovendien kunnen deze kosten in korte tijd flink oplopen. Uiteraard zijn ere en heleboel verschillen waar te nemen tussen diverse prepaid kredietkaarten omdat elk eigen voorwaarden en regels kent. Zo zijn er dus ook prepaid kredietkaarten waarvoor minder hoge gebruikskosten in rekening worden gebracht en kaarten die gunstiger voorwaarden stellen aan het gebruik ervan.

Om de meest gunstige prepaid kredietkaart te kunnen vinden, is het dan ook zaak om een goede vergelijking te maken tussen de voorwaarden en kosten van diverse kaarten. Om je wat op weg te helpen hebben we enkele prepaid kredietkaarten voor je naast elkaar gelegd en deze aspecten vergeleken. Zodra je over voldoende informatie beschikt, kun je pas verantwoord een keuze maken.

Uitstekende prepaid kredietkaarten

Vandaag de dag kun je bij steeds meer financiële instellingen terecht om een prepaid kredietkaart aan te schaffen. Prepaid kredietkaarten zijn er dan ook in allerlei soorten en maten, maar enkele steken echter met kop en schouders boven de andere uit. Zo is de prepaid kredietkaart van de Hello bank prepaid kaart een uitstekend voorbeeld van een degelijke prepaid kredietkaart. Deze kaart is overigens zowel in een fysieke- als een virtuele vorm te verkrijgen. Wanneer je deze kaarten gaat vergelijken met andere prepaid kredietkaarten, dan zul je al snel merken dat er niet alleen gunstige voorwaarden, maar ook een aantal extra’s aan het gebruik van deze Hello bank prepaid kredietkaarten verbonden zijn.

Deze kaarten kenmerken zich onder andere doordat:

 • ze eenvoudig opgeladen kunnen worden,
 • er flexibel geld mee betaalt, en opgenomen, kan worden,
 • er minimale maandelijkse gebruikskosten aan verbonden zijn,
 • er kosteloos geld op gestort kan worden,
 • ze gebruikmaken van een betrouwbaar netwerk,
 • ze online beheerd kunnen worden,
 • ze algemeen geaccepteerd worden,
 • er online, en met een mobiele app, geld overgeboekt kan worden naar de gekoppelde rekening,
 • er contactloos mee betaald kan worden

Ondanks dat er voortdurend nieuwe prepaid kredietkaarten op de markt worden gebracht, hebben een aantal kaarten zich inmiddels bewezen. Toch zul je altijd goed na moeten denken voordat je een bepaalde prepaid kredietkaart aan gaat schaffen. Een kaart moet immers perfect aansluiten bij je persoonlijk uitgavenpatroon en de kosten die het gebruik ervan met zich mee zal brengen.​

Hello Bank Fysieke prepaid kredietkaart Hello Bank Virtuele prepaid kredietkaart
Jaarlijkse kosten van een kaart 12,50 euro (25 euro per 2 jaar) 7,50 per jaar (15 euro per 2 jaar)
Kredietkaartdienst MasterCard MasterCard
Contante herlading Gratis Gratis
Directe storting Gratis Gratis
Minimale storting 50 euro 50 euro
Maximaal prepaidtegoed 5000 euro 5000 euro
Mobiele saldo-check Gratis (exclusief kosten voor dataverbruik) Gratis (exclusief kosten voor dataverbruik)
Geldopnames aan een automaat binnen het netwerk

–                Gratis binnen de Eurozone,

–                1,6 % wisselkoers buiten de Eurozone.

Deze kaart kan alleen voor online betalingen worden gebruikt.
Dagelijkse opnamelimiet 625 euro 625 euro
Online betaling van rekeningen Gratis Gratis
 Schermafbeelding 2016-08-25 om 11.09.19

Prepaid kredietkaarten van de Hello bank

Schermafbeelding 2016-08-25 om 13.24.53Hello Bank is de naam van het mobiele merk van de internationaal opererende bank BNP Paribas Fortis. Tot het breed scala aan bancaire producten biedt Hello bank haar klanten ook de mogelijkheid om een prepaid kredietkaart te gebruiken. Op deze manier kunnen zij immers profiteren van extra zelfstandigheid. In alle gevallen kunnen klanten van deze bank rekenen op ondersteuning één van de deskundige medewerkers. De adviseurs zijn namelijk helemaal up to date als het om bankzaken gaat, maar eveneens als het de modernste mobiele technologie betreft.

De Hello bank heeft zich tot doel gesteld om mobile banking op een zeer eenvoudige manier aan te bieden aan een zo groot mogelijke groep klanten. Op die manier worden de klanten van Hello bank dan ook in staat gesteld om op elk gewenst moment kosteloos hun financiën kunnen regelen, maar eveneens tegen voordelige tarieven bijkomende diensten te gebruiken. Om dit doel na te streven heeft de Hello bank zelfs een speciaal mobiel distributiesysteem voor haar klanten beschikbaar gesteld.

Tot het gratis aanbod van Hello Bank behoren onder andere een zichtrekening, één of zelfs twee bankkaarten en het kosteloos gebruiken van de Hello bankapp voor smartphone of tablet. Deze app biedt klanten diverse opties om geldzaken af te handelen, zoals Easy transfer. Andere producten die door Hello bank aan worden geboden zijn onder andere spaarrekeningen, (prepaid) kredietkaarten en een speciale verzekering die de risico’s dekt die je loopt tijdens het digitaal beheer van je bankzaken.

Het netwerk van MasterCard

Schermafbeelding 2016-08-25 om 13.26.43Of je nu de fysieke- op virtuele prepaid kredietkaart aan hebt geschaft van Hello Bank, in alle gevallen maak je wereldwijd gebruik van het MasterCardnetwerk. MasterCard Inc. is immers een gerenommeerd bedrijf dat wereldwijd licenties uitgeeft aan financiële instelling om kredietkaarten uit te geven. In deze financiële branche mag MasterCard zelfs worden beschouwd als één grote leider. Vanwege het internationale karakter van de activiteiten van MasterCard Het is het mogelijk om deze (prepaid) kredietkaarten in meer dan 200 verschillende landen te gebruiken om mee te betalen of geldopnames mee uit te voeren bij bedrijven of banken die duidelijk te herkennen zijn aan het logo van MasterCard.

Hoewel de meeste mensen het bedrijf MasterCard vooral kennen van de kredietkaarten, worden er door deze onderneming ook over heel de wereld zogenaamde debetkaart-diensten geleverd, te weten:

 • Maestro: dit is een debetbetaalkaart die van een unieke pincode uitgaat bij elke transactie die ermee wordt uitgevoerd,
 • Debit MasterCard: dit is, zoals de naam al aangeeft, een debetbetaalkaart waarbij een handtekening of van een unieke pincode vereist is om een transactie uit te kunnen voeren,
 • Cirrus: met deze kaart van MasterCard kun je alleen terecht bij geldautomaten die het logo van het bedrijf voeren.

 Pluspunten van de Hello Bank prepaid kredietkaarten

 • Met zowel de fysieke- als de virtuele Hello Bank prepaid kaart is het mogelijk om snel, eenvoudig en vooral veilig online uiteenlopende betalingen te doen. Deze prepaid kredietkaarten kun je echter alleen aanvragen als je klant bent van de Hello bank.
 • Net zoals bij elke andere prepaid kredietkaart dien je ook bij de exemplaren van de Hello bank vooraf zelf een bepaald bedrag op de kaart te storten. Op die manier kun je dus ook zelf bepalen wel bedrag er beschikbaar zal zijn en gebruikt kan worden. Hierbij dien je wel rekening te houden met een minimum herlaadbedrag van 50 euro en een maximum tegoed van 5000 euro per kaart,
 • Met een fysieke- of virtuele Hello bank prepaid kredietkaart kun je niet meer uitgeven dan het geldbedrag dat je vooraf op de kaart hebt gestort. De kans dat je impulsaankopen gaat doen wordt op deze manier ook voor een belangrijk deel de kop in gedrukt want ook het saldo van deze kaart kan slechts één keer uit worden gegeven.
 • De fysieke Hello Bank prepaid kredietkaart is te gebruiken op de manier die de gebruiker het beste uitkomt, zoals online, bij een fysiek bedrijf of voor een geldopname aan een bankautomaat), De virtuele Hello bank prepaid kredietkaart kun je echter alleen gebruiken om mee te betalen op het internet, bijvoorbeeld in een webshop.
 • Het beheer van de beide prepaid kredietkaarten van de Hello bank kun je gemakkelijk en veilig regelen door gebruik te maken van de website van Hello Bank of van de speciale Hello app. Op die manier kun je dus waar en wanneer je maar wilt je financiën beheren en zelfs meerdere devices hiervoor gebruiken, zoals een PC, een laptop, een tablet of een smartphone.
 • De fysieke Hello bank prepaid kredietkaart is bovendien niet alleen te gebruiken in België, maar ook op duizenden plaatsen over onze landgrenzen.
 • De fysieke- en virtuele Hello bank prepaid kredietkaart is uitermate geschikt voor personen die geen beroepsinkomsten hebben, en dus geen reguliere (Hello bank) kredietkaart kunnen gebruiken.
 • Deze fysieke Hello bank prepaid kredietkaart is ideaal betaalmiddel voor op reis omdat deze kredietkaart over heel de wereld wordt aanvaard en bovendien als een veilig betaalmiddel kan worden beschouwd.
 • Indien je de fysieke- of virtuele kredietkaart verlies of als deze wordt gestolen, dan kun je direct een blokkade op de kaart laten leggen. Tevens kan dan meteen nieuw exemplaar aan worden gevraagd waarop automatisch het beschikbare bedrag van de oude prepaid kredietkaart zal worden gezet.

Wie heeft baat bij het gebruik van een prepaid kredietkaart?

De meeste gebruikers van een prepaid kredietkaart zijn zich ervan bewust dat de gebruikskosten altijd hoger zullen zijn dan die van een reguliere rekening. Ook de voorwaarden die aan een reguliere rekening zijn verbonden zullen in de regel wat gunstiger uitvallen dan die gelden voor een prepaid kredietkaart. Toch zijn er tal van situaties waarin het gebruik van een prepaid kredietkaart juist erg veel voordelen met zich mee zal brengen.

Tip: waar kan ik kredietkaarten vergelijken?

Voordat je een prepaid kredietkaart gaat gebruiken, is het dus erg verstandig om dit betaalmiddel te gaan gebruiken. Wanneer de volgende vier aspecten belangrijk zijn bij het verrichten van betalingen en het doen van geldopnames, dan is een prepaid kredietkaart vast en zeker een prima oplossing.

 1. Op het moment dat je geen gratis, of voordelige, bankrekening kunt openen. Dit kan onder andere van toepassing zijn op iemand die een verleden heeft met betalingsachterstanden of zelfs wanbetaling. Deze persoon zal dan immers geregistreerd staan in de databanken van het CKP. Dit is een speciaal systeem dat door banken en financiële instellingen ingezien kan worden voordat er bijvoorbeeld een lening of een ander bancair product wordt verstrekt.
 2. Wanneer je geen extra bankkosten wilt maken. Dit soort kosten kunnen onder andere in rekening worden gebracht als je een zichtrekening en/of bepaalde aanverwante diensten wilt gebruiken. De meeste banken bieden vaak weliswaar enkele controlemogelijkheden gratis aan, maar indien je bijvoorbeeld frequent rood staat dan kunnen de kosten toch behoorlijk snel hoog oplopen.
 3. Indien je online aankopen wilt buiten je zichtrekening om. Wanneer je niet wilt dat er een online betaling wordt gedaan vanaf je reguliere zichtrekening of kredietkaart, dan is een prepaid exemplaar een ideale oplossing. Je kunt het te besteden saldo immers naar wens beperken zodat eventuele fraude ook binnen de perken zal blijven wanneer een kwaadwillend persoon je kredietkaartgegevens in handen krijgt. Doorgaans staat er namelijk aanzienlijk minder geld op een prepaid kredietkaart dan op een reguliere rekening of kredietkaart.
 4. De prepaid kredietkaart wordt gebruikt door een minderjarige. Er zijn een heleboel ouders die een prepaid kredietkaart aan hun kinderen meegeven bijvoorbeeld als ze op kamers gaan wonen of alleen moeten reizen. Op deze manier kan een kind namelijk niet meer besteden dan het beschikbare saldo, maar kan het wel profiteren van alle voordelen die een kredietkaart met zich meebrengt, zoals de veiligheid en het gemak.

Indien je jezelf niet herkent in één van de eerder genoemde situaties, dan doe je er waarschijnlijk verstandiger aan om een gratis, of goedkope, zichtrekening aan te vragen. Het gebruik van een prepaid kredietkaart hoeft echter geen problemen op te leveren, mits je deze wilt gebruiken om kosten die in bepaalde gevallen in rekening worden gebracht te compenseren.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20