KPN legt miljardenbod van investeerders naast zich neer

KPN heeft in de afgelopen twee weken een overnamebod van zo’n 18 miljard euro door investeerders EQT en Stonepeak afgewezen. Dat meldt de Financial Times op basis van ingewijden.

Er klinken al langer overnamegeruchten rondom KPN. Onlangs meldde The Wall Street Journal dat het Zweedse EQT en het Amerikaanse Stonepeak samen een bod aan het voorbereiden waren. Ze zouden zo’n 12,5 miljard euro over hebben voor de Nederlandse marktleider in telecommunicatie. Ook zouden ze voor miljarden aan schulden willen overnemen, waardoor de totale bedrijfswaarde op zo’n 18 miljard euro zou uitkomen.

Voor een succesvolle overname van KPN is evenwel medewerking van zowel de Nederlandse staat als van KPN zelf nodig. KPN-topman Joost Farweck zei eerder in zijn algemeenheid dat KPN het financieel goed voor elkaar heeft en de hulp van investeerders niet nodig heeft.

De voorstellen zijn zorgvuldig afgewogen, laat KPN weten. Maar het bedrijf denkt niet dat ze veel zullen bijdragen aan de door KPN ingezette strategische koers. Daarom koos het bestuur van KPN ervoor om nee te zeggen. Met de genoemde partijen hebben ook geen onderhandelingen plaatsgevonden.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20