Wie wordt de koning van de elektrische wagen: Elon Musk of Wang Chuanfu?

De Chinese autofabrikant BYD verkocht dit jaar het meeste elektrische wagens. Tesla, moet achtervolgen, maar casht wel bijna acht keer zoveel per verkochte wagen. Dat becijferde zakenwebsite Quartz.

Waarom is dit belangrijk?

Elektrische wagens worden nog steeds gezien als de logische volgende stap voor de industrie. Nu steeds meer landen de transformatie van een fossiele autosector naar hernieuwbare verplichten, is de strijd tussen de fabrikanten echt losgebarsten.

De cijfers: BYD, het bedrijf van Wang Chuanfu, verkocht in 2022 al de meeste auto's. Tesla staat op een achterstand van maar liefst 30 procent.

  • BYD verkocht tussen januari en september (drie kwartalen) 1,17 miljoen wagens, zowel volledig elektrische als plug-in hybrides. Tesla blijft steken op 900.000 stuks.
  • Daarmee wordt het Tesla van Elon Musk van de troon gestoten. Maar die laatste lacht het best: hoewel Tesla dus ruim 300.000 wagens minder verkocht, maakte het wel veel meer winst.
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.