Koeweit City is ‘s werelds slechtste expat-bestemming

Koeweit City is voor expats wereldwijd de minst aangename bestemming. Dat blijkt uit een rapport van de organisatie InterNations, een expat-community met meer dan 3,5 miljoen leden. Uit de enquête, waarbij de visie over 82 bestemmingen in de hele wereld werd gevraagd, blijkt dat de meeste expats over hun verblijf in Koeweit City weinig goeds hebben te vertellen.

De stad scoort ook opvallend slechter dan andere bestemmingen in regio. Het nabijgelegen Abu Dhabi staat zelfs op een vijftiende plaats. De beste bestemming voor expats is volgens InterNations Taipei, gevolgd door Kuala Lumpur, Ho Chi Minh City en Singapore.

Balans

InterNations merkt op dat een gebrekkige balans tussen werk en gezinsleven in bestemmingen in de Golfregio bij expats een geregeld terugkerende klacht is.

Daarentegen krijgen de meeste steden in het gebied goede punten op het gebied van onder meer veiligheid, de beschikbaarheid van betaalbare huisvesting en de vlotte mogelijkheden om zich te vestigen. Over Koeweit City worden echter een hele reeks negatieve opmerkingen geformuleerd.

Onder meer stelde InterNations vast dat 57 procent van de expats opmerken dat de lokale bevolking zich tegenover buitenlanders onvriendelijk opstelt. Wereldwijd klaagt amper 19 procent over onvriendelijke residenten.

Het stadsleven van Koeweit City kan eveneens slechts weinige expats bekoren. Alleen Lagos haalt hier nog een slechtere score. Op het gebied van ontspanningsmogelijkheden en weersomstandigheden staat Koeweit City zelfs op de allerlaatste plaats. Meer dan 60 procent van de expats tonen zich verder ook nog ontevreden over de kwaliteit van de lokale transportmogelijkheden.

Italië

Koeweit City biedt volgens de expats ook geen aangename werkomgeving. Alleen Istanboel, Athene en Rome halen minder goede scores. Meer dan 33 procent van de expats in Koeweit City zegt in het algemeen tevreden te zijn met zijn baan. Wereldwijd toont slechts 19 procent van de ondervraagden een grote ontevredenheid over zijn buitenlandse opdracht.

Daarnaast blijkt 40 procent ongelukkig met de lokale carrière-mogelijkheden, terwijl 38 procent klaagt over een slechte balans tussen werk en gezinsleven.

Koeweit City wordt in de rangschikking voorgegaan door de Italiaanse steden Milaan (80) en Rome (81). Slechte scores zijn er ook voor Lagos, Parijs, San Francisco, Los Angeles, Lima, New York City en Yangon.

Meer