Koersstijging Proximus kan Bel20 niet uit het rood houden

Proximus opende de laatste beursdag van de week met een koerswinst van bijna 5 procent. Al is dat niet voldoende om de Bel20 mee de hoogte in te jagen. De Belgische beursindex start vrijdag in het rood.

De Bel20 is bij de start van de beurshandel 0,8 procent lager gegaan. Een uur later was dat verlies bijna volledig weggewerkt.

De grootste winnaar in de Belgische korf van de twintig grootste aandelen is Proximus. Het telecombedrijf boekte meer omzet dan verwacht. Het afgelopen kwartaal zag Proximus de omzet stijgen tot 1,07 miljard euro. De brutobedrijfswinst steeg met 2 procent tot 438 miljoen euro. Het aandeel noteert een uur na opening 6,48 procent hoger. Proximus gaf ook al mee dat het vanaf maandag de winkels sluiten.

Kinepolis ging kort na de opening 5,21 procent hoger. Ondanks een daling van het bezoekersaantal met 76 procent in vergelijking met vorig jaar bleef de bioscoopketen winstgevend in het derde kwartaal.

Europese beurzen starten ook lager

De EuroStoxx50 is vrijdagochtend 0,7 procent lager gegaan.

Royal Dutch Shell veerde met 2,42 procent op. Het oliebedrijf kon gisteren beter dan verwachte beursresultaten op tafel leggen.

In Frankrijk was Safran één van de sterkste stijgers met een winst 3 procent. Het bedrijf dat actief is in de luchtvaart, ruimtevaart en defensie bevestigde vrijdag de verwachtingen over 2020 ondanks een terugval van de inkomsten in het derde kwartaal.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20