Wordt dit Vladimir Poetins opvolger? Sergej Kiriyenko, de “onderkoning van de Donbas”

Binnen het Kremlin lopen verschillende mannen rond die azen op het presidentschap van Rusland. Eén van hen is Sergej Kiriyenko, de man die de politieke carrière van Vladimir Poetin lanceerde en daar wel eens voor beloond zou kunnen worden.

Waarom is dit belangrijk?

Vladimir Poetin rondde de kaap van 70 jaar. Daarnaast gaan nog steeds heel wat geruchten de ronde over zijn aftakelende gezondheid. The Sun onthulde op 2 november nog enkele e-mails van binnen het Kremlin, waarin gesuggereerd wordt dat de dictator lijdt aan prostaatkanker en de ziekte van Parkinson. Ook groeit, samen met de mislukkende invasie van Oekraïne, de onrust in het Kremlin, wat misschien wel tot een staatsgreep of moordpoging kan leiden.

Wie doet mee? De afgelopen maanden deden heel wat namen de ronde, van Kremlin-toplui die de job van Russische president wel zouden zien zitten:

  • Nikolai Patroesjev, de secretaris van de Veiligheidsraad en voormalig hoofd van de geheime dienst FSB. Hij is een van de mannen het dichtst bij Poetin, en voedt deze informatie van allerlei complotten en samenzweringen tegen hem. Ook de militaire beslissingen van Poetin werden bijna allemaal gesuggereerd door Patroesjev.
  • Dmitri Patroesjev, zoo
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20