Europese beurzen zetten rally verder, Kinepolis wint op Brusselse beurs

Alle Europese beurzen staan woensdag op winst, gaande van 1,7 procent in Frankfurt tot 0,9 procent voor de Brusselse sterindex Bel20.

De rally houdt dus aan, ook in Brussel. Kinepolis doet het goed, want de cinemaketen mag in enkele landen zijn bioscopen heropenen. In Nederland gaat het bijvoorbeeld om 18 bioscopen. Ook voor Spanje (5 juni), Zwitserland (6 juni), Luxemburg (17 juni) en Frankrijk (22 juni) kwam er goed nieuws. Naar aanleiding van de Nationale Veiligheidsraad woensdag verwacht Kinepolis ook hier witte rook. Het aandeel koerst rond 11 uur zo’n 6 procent hoger.

Holding D’Ieteren verliest dan weer 0,7 procent, omdat het transformatieplan voor D’Ieteren Auto versneld wordt. Er staan 211 banen op de tocht, er worden geen Yamaha-producten meer verkocht en D’Ieteren Sport belandt in de etalage. Dat maakte de directie voorbeurs bekend. ‘Dit is noodzakelijk om te bouwen aan een duurzame toekomst’, klinkt het.

Vrouwen stappen op

In Parijs verliest luxeconcern LVMH licht. Volgens een modetijdschrift zou Moët Hennessy Louis Vuitton twijfels hebben bij de overname van de Amerikaanse juwelenmaker Tiffany’s. Die deal – met 14,7 miljard euro de grootste overname ooit voor LVMH – dateert van eind november. Beide bedrijven weigerden te reageren op het nieuws.

En in Londen wint Aston Martin eigenaardig genoeg 8 procent, ondanks het bericht dat vermogensbeheerder Investment Association de automaker een standje zou geven. De afgelopen maanden stapten alle (drie) vrouwelijke bestuurders uit de raad van bestuur van Aston Martin, schrijft het Amerikaanse persagentschap Bloomberg.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20