Kinepolis is een van de opvallendste winnaars bij start van de beursweek

De Belgische beurs is de dag positief gestart, mede dankzij een stevige koerswinst voor de bioscoopketen Kinepolis.

De Bel20 ging 0,9 procent hoger kort na het luiden van de openingsbel.

De bioscoopketen Kinepolis is stevig uit de startblokken geschoten. Het aandeel ging maandagochtend maar liefst 5,6 procent hoger. De bioscopen in Nederland mogen sinds donderdag opnieuw mensen ontvangen. In België blijven de deuren nog op slot.

Bpost kreeg de afgelopen dagen heel wat kritiek te slikken omdat het postbedrijf niet langer de thuislevering van pakjes kan garanderen. Ondanks dat nieuws won het aandeel bij de opening van de Europese beurzen 2,2 procent.

Argenx krijgt dankzij de aankoop van een zogeheten FDA priority review voucher bij de Duitse groep Bayer recht op een prioriteitsbeoordeling. De beleggers reageerden positief op dat nieuws en lieten het aandeel 1,5 procent omhoog schieten.

Beleggers reageren koeltjes op Oxford-vaccin

Ook de buitenlandse beurzen zijn de week met het nodige optimisme gestart. De Franse CAC40 ging 0,85 procent hoger en de Nederlandse AEX 0,7 procent.

Een van de opvallendste koersbewegingen zagen we bij Hello Fresh. Het aandeel van de maaltijdboxbezorger ging zo’n 6 procent lager na de overname van Factor75, een Amerikaanse sectorgenoot.

Het coronavaccin van het Brits-Zweedse farmabedrijf AstraZeneca en de universiteit van Oxford is gemiddeld 70 procent effectief tegen Covid-19. De beleggers reageren koeltjes op die resultaten. Het aandeel ging maandagochtend 0,2 procent lager.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20