Kinderen Albert Frère verdelen miljardenimperium onder elkaar

De kinderen van wijlen Albert Frère, die tijdens zijn leven de rijkste Belg was, verdelen het familiale imperium netjes onder elkaar. Dat blijkt een verklaring die GBL, een van de grote holdings van zakenfamilie, donderdagavond uitstuurde.

Albert Frère overleed eind 2018 en liet een miljardenimperium achter. Ruim twee jaar later komt het nu tot een herschikking onder zijn kinderen. De tak rond Gérald Frère krijgt de controle over de NPM (Nationale Portefeuillemaatschappij), zijn zus Ségolene verwerft de controle over het beursgenoteerde GBL, dat belangen heeft in onder meer Adidas en Pernod Ricard. Haar man Ian Gallienne was al de CEO van GBL.

Vastgoed, kunst en wijn worden mooi in tweeën verdeeld, stelt De Tijd vast. Van een bittere boedelscheiding binnen een van Belgiës meest glamoureuze families lijkt geen sprake, want de twee takken gaan een aandeelhouderspact voor 25 jaar aan.

‘Deze reorganisatie heeft tot doel elke familietak meer beslissingsbevoegdheid en financiële autonomie te geven, respectievelijk binnen GBL en binnen andere activa van de groep, en dit met behoud van een gemeenschappelijk familieaandeelhouderschap, waardoor de toekomst van de groep op lange termijn verzekerd is’, staat in een beursverklaring van GBL.

De alliantie met de Canadese familie Desmarais, al decennia de zakenpartner van de familie-Frère, blijft ongewijzigd.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20