Kim Kardashian en Batman sturen Spotify-aandeel naar record

De audiostreamdienst Spotify kondigde donderdag aan dat het een podcast gaat maken met Batman-eigenaar DC Comics. Tegelijk schreef The Wall Street Journal dat ook entertainmentpersoonlijkheid Kim Kardashian West een exclusieve podcast gaat maken voor de streamingdienst. Het aandeel sloot 13 procent hoger op een record.

Kim Kardashian West, bekend van de realityshow ‘Keeping up with the Kardashians’ en vrouw van rapper Kanye West, sloot een deal met Spotify voor een podcast over strafrecht. Ze zal die presenteren samen met televisiemaker Lori Rothschild Ansaldi.

Het programma draait rond Kevin Keith, die in 1994 veroordeeld werd voor drie moorden, maar altijd is blijven volhouden dat hij niets gedaan heeft. De podcast volgt Rotschild Ansaldi tijdens haar onderzoek van de zaak. Dat schrijft de zakenkrant The Wall Street Journal op basis van bronnen.

Kardashian West werkt sinds 2018 in een advocatenkantoor met als doel later een opleiding rechten te volgen.

Joe Rogan

Op dezelfde dag kondigde Spotify zelf aan dat DC Comics een exclusieve podcast gaat maken voor het bedrijf. De podcast brengt originele verhalen van DC-superhelden als Superman, Batman, Wonder Woman, The Joker, Harley Quinn en Aquaman.

Hoeveel Spotify voor de deals betaald heeft en wanneer de podcasts beginnen, werd nog niet aangekondigd.

Beide aankondigingen komen niet lang nadat Spotify een overeenkomst sloot met comedian Joe Rogan, een van de populairste podcasters van het moment. De deal zou 100 miljoen euro gekost hebben. Eerder dit jaar legde het ook de hand op de populaire sportpodcasts van The Ringer.

Netflix

Spotify speelt dan ook al langer met plannen om de ‘Netflix van de audio’ te worden. Het afgelopen jaar nam het al Gimlet Media, Anchor FM en Cutler Media over, allemaal bedrijven die podcasts maken of technologie daarvoor aanbieden. Alle overnames samen waren goed voor zo’n 400 miljoen dollar.

Voorlopig is concurrent Apple nog steeds de grootste in podcasts, maar als Spotify exclusieve deals blijft sluiten, zou dat wel eens een serieuze aderlating kunnen betekenen voor de techgigant.

Spotify sloot donderdag 13 procent hoger op Wall Street. Een aandeel kost nu 225,28 dollar (200,88 euro).

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20