‘Kevin De Bruyne zit zelf achter klacht tegen manager’

Rode Duivel Kevin De Bruyne zou zelf achter de klacht zitten die leidde tot de aanhouding van zijn manager Patrick De Koster. Dat melden Het Nieuwsblad en Het Laatste Nieuws.

Patrick De Koster, de jarenlange makelaar van Kevin De Bruyne, is onder aanhoudingsbevel geplaatst, bevestigt het federaal parket aan nieuwsdienst Belga. De Koster is in verdenking gesteld voor valsheid in geschrifte, gebruik van valse stukken en witwassen.

Het onderzoek dat tegen hem gevoerd wordt door de Centrale Dienst voor de Bestrijding van Corruptie (CDBC), is gestart na een klacht, wellicht dus van Kevin De Bruyne zelf, en gaat over de commissies die De Koster zou opgestreken hebben in zijn job als manager van De Bruyne, meer bepaald bij transfers.

Het federaal parket geeft geen verdere commentaar over het dossier en verduidelijkt dus niet over welke commissies of welke transfers het precies gaat. Volgens Het Nieuwsblad gaat het om feiten die dateren uit de jaren 2013 en 2014, toen De Bruyne bij het Duitse Wolfsburg speelde, en mogelijk om zijn transfer van Wolfsburg naar Manchester City in 2015. De Engelse club betaalde toen een transfersom van 75 miljoen, waarop De Koster een commissie van 10 procent zou gekregen hebben.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20