Kerkhoven met “tienduizenden” elektrische auto’s in China: waarom worden deze voertuigen achtergelaten?

Uitgestrekte velden, bezaaid met witte silhouetten: duizenden elektrische auto’s worden in China achtergelaten als overblijfselen van een vervlogen tijdperk. Zal dat ook hier gebeuren?

Waarom is dit belangrijk?

Het massale achterlaten van elektrische voertuigen in China werpt een licht op de paradox van een overhaaste ecologische overgang en verspilling als gevolg van een massale investering in een snelgroeiende industrie. Deze situatie stelt de vraag naar het evenwicht tussen ecologische urgentie en verantwoorde groei. Fouten zoals het achterlaten van deze voertuigen moeten leiden tot reflectie over een meer strategische en duurzame groene transitie, met name gericht op recycling. Dit is des te belangrijker omdat gebruikte batterijen kostbare metalen bevatten waar iedereen naar hunkert.

Belangrijkste punten: beelden van honderden elektrische voertuigen die in China zijn achtergelaten, worden over sociale media verspreid.

  • In Hangzhou ligt een "kerkhof" van elektrische voertuigen van fabrikanten zoals Changan, Geely en BAIC Dongfeng, de partner van Nissan in China. Duizenden elektrische voertuigen worden op verschillende plaatsen in Chinese steden achtergelaten, sommige worden opgeslokt door de natuur, terwijl andere haastig worden achtergelaten met herinneringen aan boor
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Auto
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - David Leclercq
Gocar.be - Alain De Jong
Meer Auto