KBC start met Apple Pay

Bijna twee jaar na BNP Paribas Fortis biedt een tweede Belgische grootbank Apple Pay aan. Klanten van KBC kunnen hun debet- of kredietkaart koppelen om contactloos te betalen met een iPhone of Apple Watch.

Weinig Belgische banken gingen al in zee met de Amerikaanse technologiegigant. Naast BNP Paribas Fortis en zijn zusterbanken Hello Bank en Fintro konden Belgen tot nu toe enkel terecht bij nichespelers zoals Revolut, N26 of Aion.

Nu komt KBC er dus bij, al activeert de bank Apple Pay enkel voor klanten die de KBC-Plusrekening van 2,5 euro per maand of de gratis jongerenrekening (tot 24 jaar) hebben. Klanten met de gratis KBC-Basisrekening vallen dus uit de boot.

Ook KBC Brussels en CBC bieden Apple Pay voortaan aan.

Contactloos

Hoe werkt het? De klant houdt zijn iPhone of Apple Watch in de buurt van een betaalterminal om contactloos te betalen. Elke Apple Pay-aankoop is veilig omdat hij wordt bevestigd met Face ID, Touch ID of een toestelwachtwoord en met een eenmalige unieke en dynamische beveiligingscode.

‘De voorbije coronamaanden toonden duidelijk aan dat niet-cash betalingen razendsnel aan belang winnen‘, zegt Karin Van Hoecke, directeur digitale transformatie bij KBC België, in een persbericht. ‘We zijn er dan ook van overtuigd dat ook Apple Pay snel zijn weg zal vinden naar onze klanten.’

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20