KBC lanceert ‘slimme assistent’ voor kleine belegger

Bolero, de online-broker van KBC, wil met het webplatform ‘Matti’ de beurs dichter brengen bij een ruim publiek van kleine beleggers.

Matti is volgens Bolero de eerste intelligente beleggingsassistent. Beleggers kunnen vanaf 1.000 euro instappen, en krijgen hulp om een portefeuille van trackers samen te stellen.

Trackers (ETF’s in het jargon) zijn beleggingsproducten die een korf van aandelen of een beursindex volgen. Het zijn populaire beleggingsproducten zowel bij meer dynamische als bij minder actieve beleggers.

Aan de hand van een vragenlijst wordt de portefeuilleprofiel gegenereerd, en de klant kan ook maximaal vier voorkeuren aanduiden voor zijn portefeuille. Ze krijgen dan een voorstel tot portefeuille, waarop ze al dan niet kunnen intekenen.

De belegger betaalt per jaar een servicekost van 1 procent op het belegde bedrag en overheidstaksen bij de transacties. Het platform is ook beschikbaar voor niet-KBC-klanten.

De kandidaat-belegger doorloopt eerst een vragenlijst die in een kwartiertje peilt naar zijn kennis en ervaring over trackers. ‘Wie onvoldoende vertrouwd blijkt te zijn met ETF’s of te risicoavers is, komt niet in aanmerking voor Matti’, verzekert Bolero.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20