KBC is grootste stijger in Bel20

Ondanks een adviesverlaging door Deutsche Bank is de grootbank KBC de primus van de Belgische sterindex.

De Bel20 sloot de beursdag af met 0,54 procent winst. Daarmee is de Belgische sterindex een van de sterkste stijgers binnen Europa.

KBC is koploper

KBC deed er 3,5 procent bij. Dat ondanks het feit dat Deutsche Bank het advies voor de grootbank heeft verlaagd van kopen naar houden. Het koersdoel is 61 euro. KBC heeft vandaag overigens aangekondigd dat de klanten die hun betaalkaart kwijt zijn tijdelijk een digitale versie krijgen in afwachting van een nieuwe kaart.

Deutsche Bank verhoogde wel het koersdoel voor ING. De bank verhoogde dat van 8,5 naar 10 euro. Desondanks verloor ING op het einde van de handelsdag 0,2 procent.

Barco was met een daling van 2 procent de grootste verliezer in de Bel20.

Recticel was misschien wel de grootste verrassing van de beursdag. Het aandeel ging dinsdagavond 6,7 procent hoger zonder dat daar echt een reden voor was.

Overnameplannen geven ASIT Biotech vleugels

De Eurostoxx50 eindigde dicht bij huis. In Frankrijk won ASIT Biotech maar liefst 40,9 procent. Het aandeel schoot omhoog nadat de radiologiespecialist DMS maandagavond bekendmaakte dat het het biofarmabedrijf wil overnemen.

In Nederland sloot Fastned de beursdag af met een winst van 11,7 procent. Het aandeel kreeg een boost na de bekendmaking van de kwartaalcijfers. Zo kon de laadpalenspecialist in het vierde kwartaal een omzetstijging optekenen van 14 procent.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20