Justin Timberlake verkoopt muziekcatalogus voor 100 miljoen dollar

Justin Timberlake volgt het voorbeeld van onder meer Shakira en Neil Young en verkoopt zijn volledige muziekcatalogus aan de grote Britse muziekrechtenbeheerder Hipgnosis.

Hipgnosis verwerft 100 procent van de auteursrechten en andere inkomsten die verbonden zijn aan de songs van de 41-jarige Amerikaanse superster, evenals de rechten op zijn composities voor andere artiesten. Het gaat om meer dan 200 songs, waaronder de wereldhits SexyBack en Can’t Stop the Feeling.

Het overnamebedrag werd niet bekendgemaakt, maar zou rond 100 miljoen dollar liggen, zegt The Wall Street Journal. De deal loopt via het vehikel Hipgnosis Songs Capital, een samenwerking tussen Hipgnosis en investeringsreus Blackstone.

Timberlake, die ook acteur is, brak in 1995 door als lid van de boysband NSYNC en bracht tussen 2002 en 2018 vijf soloalbums uit. Hij telt 26,5 miljoen maandelijkse Spotify-luisteraars en is goed voor bijna 10 miljoen abonnees op YouTube.

Stabiele belegging

Voor grote muziekbedrijven als Hipgnosis is de muziekcatalogus van zo’n ster een stabiele belegging, want de opgekochte hits genereren jarenlange vaste inkomensstromen, onder meer via streamingdiensten en het gebruik van de muziek in horecazaken, evenementen en reclamespots.

De catalogus van Hipgnosis was eind vorig jaar al ruim 2,5 miljard dollar waard.

(am)

Meer