Jumbo legt assortiment van Hema in de rekken

Het Nederlandse supermarktconcern Jumbo en winkelketen HEMA hebben de eerste stap gezet in hun commerciële samenwerking. Vanaf donderdag is een deel van het Hema-assortiment verkrijgbaar bij Jumbo in Breda en Tilburg.

Het gaat onder meer om kookgerei, panty’s en sokken, schrijfgerei, handdoeken, glazen, feestartikelen en kaarsen. Komende anderhalf jaar zullen de producten van HEMA stapsgewijs bij alle Jumbo-winkels in de rekken belanden.

Wereldwijd merk

Hema-topman Tjeerd Jegen is verheugd over de stap. ‘En dit is nog maar het begin’, benadrukt hij. ‘Het komende jaar bundelen we op meerdere fronten onze krachten met Jumbo’. Volgens Jegen past de samenwerking in de strategie van Hema om uit te groeien tot wereldwijd merk.

Jumbo en HEMA hebben ook afgesproken dat HEMA vier jaar cosponsor wordt van de schaats- en wielerploeg Team Jumbo-Visma. Ook gaan zes stationszaken van HEMA producten uit het etenswarenaanbod van Jumbo verkopen. Verder neemt Jumbo de komende tijd de huurcontracten van zeventien HEMA-winkels over, voornamelijk in binnensteden.

Beide Nederlandse ketens zijn ook actief in België. De samenwerking tussen beide merken zal ook in ons land merkbaar zijn, kondigden ze eerder aan.

Lees ook:

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20