JP Morgan: “Europa staat voor perfecte storm in energiemarkt”

Vis Raghavan, CEO van JP Morgan in Europa, het Midden-Oosten en Afrika (EMEA), werd in Londen geïnterviewd door persbureau Bloomberg over de macro-economische ontwikkelingen en de toestand op de aandelenmarkten. Vooral de situatie in de energiesector baart hem zorgen.

De topman van zakenbank JP Morgan in Europa zei dat de energiemarkt te maken heeft met een “perfecte storm” en dat er geen “zekerheid bestaat over wanneer de olie- en gasprijzen zich zullen herstellen”.

Maar: “Niet aan de vooravond van een marktcrash”

Volgens Raghavan kunnen we “een volatiele periode van rally’s en correcties” verwachten. Maar aangezien veel beleggers aan de zijlijn op zoek zijn naar mogelijkheden om ongekende hoeveelheden geld in te zetten, “staan we niet aan de vooravond van een marktcrash.”

  • Hij stipte ook aan dat de activiteit op de kapitaalmarkten hoog blijft, vooral in aandelen. “De aandelenvolumes, zowel in contanten als in derivaten, zijn nog steeds hoog en het ziet ernaar uit dat dat momentum zal aanhouden.”
  • “De activiteit op het gebied van fusies en overnames heeft een recordhoogte bereikt en het ziet er niet naar uit dat die zal afnemen.”
  • De krediet- en rentehandel “normaliseert zich naar het niveau van voor de crisis.”

En Evergrande?

De markten zijn geschrokken van de financiële problemen van de Chinese vastgoedgigant Evergrande, maar Raghavan verwacht niet al te veel hinder als gevolg daarvan.

“Ik zie geen golf van terugtrekkingen als gevolg van de bezorgdheid rond het laatste nieuws,” zei hij, en merkte op dat JP Morgan “toegewijd blijft aan China voor de lange termijn”.

Lees ook:

(jvdh)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20