Jos Clijsters blijft toch langer Belfius-voorzitter

Jos Clijsters wil nog twee jaar langer voorzitter blijven van staatsbank Belfius. Dat heeft minister van Financiën Alexander De Croo (Open VLD) gezegd in de Kamer.

Het mandaat van Clijsters, die al sinds 2014 voorzitter is van Belfius, loopt normaal af in april. Aanvankelijk had Clijsters aangegeven dat hij geen nieuwe termijn wilde aanvatten. ‘Nu heeft hij bevestigd dat hij vanuit het standpunt van continuïteit en stabiliteit beschikbaar blijft voor een maximumperiode van twee jaar’, liet De Croo weten.

De minister is voorstander om Clijsters langer aan boord te houden. Het remuneratiecomité van de bank moet zich nu over de zaak uitspreken. Daarna is het de beurt aan de raad van bestuur. Het finale groene licht wordt gegeven tijdens de algemene vergadering op 29 april.

Het is opmerkelijk dat de 69-jarige Clijsters aan boord blijft. De voorbije weken leek het erop dat Filip Dierckx, tot voor kort de nummer twee van BNP Paribas Fortis, de opvolger zou worden. Alleen dook daarbij een mogelijk belangenconflict op, waardoor er misschien bezwaren zouden komen tijdens zijn screening door de Nationale Bank en de Europese Centrale bank.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20