Fortis-overlever maakt weg vrij voor voorzitterschap Belfius

Filip Dierckx heeft met onmiddellijke ingang ontslag genomen uit al zijn functies bij BNP Paribas Fortis. Zijn naam circuleert als de volgende voorzitter van concurrent Belfius.

Filip Dierckx was de nummer twee bij BNP Paribas Fortis en was tijdens de bankencrisis van 2008 ook even de CEO van de toenmalige bank- en verzekeringsgroep Fortis. In tegenstelling tot ex-collega’s als Jean-Paul Votron en Herman Verwilst bleef hij aan de top meedraaien aan de top van de Belgische financiële wereld.

Het was al eerder bekend dat Dierckx stopt als vice-CEO en operationeel directeur bij BNP Paribas Fortis. Hij zou het eind dit jaar voor bekeken houden. Hij zou wel verbonden blijven met de bank als niet-uitvoerend bestuurder, klonk het in oktober.

Maar nu blijkt dat Dierckx met onmiddellijke ingang stopt. ‘Filip Dierckx heeft ook meegedeeld dat hij geen mandaat zal opnemen als niet-uitvoerend lid van onze raad van bestuur’, zegt BNP Paribas Fortis in een persbericht. Dat wijst erop dat Dierckx de initiatiefnemer was van het vervroegde vertrek.

Meer details geeft de bank niet vrij. Het ontslag is gisteren ingegaan.

Fortis-connectie

Door alle banden door te knippen, maakt Dierckx de weg vrij voor een bestuurdersfunctie bij een andere grote bank. Hij wordt genoemd als de volgende voorzitter van Belfius, als opvolger van de afzwaaiende Jos Clijsters.

Net als Dierckx behoorde Clijsters tot het directiecomité van het oude Fortis.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20