Jongerenafdeling AfD besprak “opsluiten Joden en immigranten in getto’s”

Samengevat. Activisten van de Alternative für Deutschland (AfD) en haar jongerenafdeling Junge Alternative (JA), worden ervan beschuldigd extreme maatregelen tegen Joden en immigranten te hebben besproken. Inclusief het opsluiten in getto’s en het neerschieten van vrouwen en kinderen die niet meewerken. Deze beschuldigingen komen voort uit een undercoveronderzoek door RTL. Een rechtbank heeft JA onlangs officieel als een rechtsextremistische organisatie bestempeld.

Waarom is dit belangrijk?

Deze gebeurtenissen belichten een zorgwekkende radicalisering binnen bepaalde politieke groeperingen in Duitsland. De ernst van de beschuldigingen tegen de AfD en JA wijst op een dieper liggende etnonationalistische en extremistische ideologie, die niet alleen de sociale cohesie bedreigt maar ook herinnert aan de donkerste periodes uit de Europese geschiedenis.

“Mein Kampf verplichten op scholen”

In het nieuws. AfD-activisten maakten tijdens een evenement in Saksen opmerkingen die herinneren aan het beleid van het Derde Rijk. Inclusief het toewijzen van specifieke gebieden aan Joden en het opsluiten van immigranten in getto’s.

  • Men sprak er over de bereidheid om geweld te gebruiken tegen vrouwen en kinderen die weerstand bieden tegen de voorgestelde maatregelen.
  • Sommige deelnemers pleitten voor het verplicht stellen van ‘Mein Kampf’ op scholen. Ze stelden voor dat alle koppels verplicht ten minste vier kinderen zouden moeten krijgen. Dat om de inheemse Duitse bevolking te doen herleven.

Undercover staatsagenten?

Zoom in. De controversiële uitspraken werden gedaan tijdens een ‘heldenwandeling’ ter herdenking van Duitse slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog. een organisatie van JA en AfD in Bautzen, een stad waar reeds grote steun voor de partij bestaat.

  • Beide organisaties hebben zich gedistantieerd van de “anti-constitutionele en onmenselijke opmerkingen”. JA suggereerde dat de opmerkingen mogelijk door undercover staatsagenten waren gedaan.

Zoom out. Immigratie blijft het voornaamste zorgpunt onder Duitse kiezers, met 18% van de bevolking die in het buitenland is geboren.

Meer