Het geheime plan tegen Duitsland: een “masterplan om van immigranten af te komen”

Samengevat. In november kwam een groep AfD-politici, rechtsextremisten en financieel sterke ondernemers uit heel Duitsland samen voor een geheime bijeenkomst in het hotel Adlon in Potsdam. Het doel van de bijeenkomst was het uitwerken van een “masterplan om van immigranten af te komen”, een zogenaamde allesomvattende “remigratie”. “Mensen die zij als niet-Duits definiëren, moeten volgens racistische criteria Duitsland worden uitgezet.

Waarom is dit belangrijk?

Het zou een flagrante schending zijn van de grondwettelijke orde van het land om Duitse burgers te deporteren op grond van ras. Het is daarom niet verwonderlijk dat er nu oproepen zijn om de AfD te verbieden. Olaf Scholz wil deze kwestie onder de aandacht brengen van het Bundesamt für die Verfassung, de binnenlandse veiligheidsdienst.

In het nieuws. De Duitse website Correctiv doet het verslag van een geheimzinnige bijeenkomst in Potsdam. Daar kwamen in november AfD-politici, openlijke rechtsextremisten en rijke zakenmensen samen. Het doel van de bijeenkomst? Een plan bespreken voor de uitzetting van miljoenen mensen met een migratieachtergrond.

  • De onthulling heeft een schokgolf veroorzaakt door de betrokkenheid van AfD-leden. Wat vragen oproept over de positie van de partij ten opzichte van de Duitse democratische waarden.
  • De aandacht van de nationale politiek en media is ondertussen op dit incident gevestigd. Wat op zijn beurt zowel de partijpolitiek als de bredere maatschappelijke discussie over immigratie in Duitsland kan beïnvloeden.

“We zullen buitenlanders terugsturen naar hun eigen land. Miljoenen van hen”

Zoom in. AfD-leden beweren als privépersonen aanwezig te zijn geweest en ontkennen formele betrokkenheid bij de plannen.

  • De uitspraken van AfD-woordvoerder René Springer op platform X suggereren echter een agressiever immigratiebeleid.

“We zullen buitenlanders terugsturen naar hun eigen land. Miljoenen van hen. Dit is geen geheim plan. Het is een belofte. Voor meer veiligheid. Voor meer rechtvaardigheid. Voor het behoud van onze identiteit. Voor Duitsland.”

René Springer op X

Verbod op de AfD?

Zoom out. Deze gebeurtenis benadrukt de gespannen verhoudingen binnen de Duitse politiek rondom immigratievraagstukken en roept vragen op over de rol van de AfD in de Duitse politiek en hun toewijding aan de democratische principes.

  • De Duitse inlichtingendienst heeft recent de Alternative für Deutschland (AfD) in de deelstaat Saksen geclassificeerd als een bedreiging voor de democratie. Een stap die mogelijk leidt tot een verbod op de partij.
  • De reactie van bedrijven en universiteiten toont de maatschappelijke afkeer van dergelijke extremistische bijeenkomsten.
Meer