Jeff Bezos krijgt een zilveren medaille toegestuurd door de rijkste man ter wereld

Niemand minder dan Elon Musk zal Jeff Bezos een zilveren medaille opsturen nadat de Tesla-CEO opnieuw de rijkste persoon ter wereld werd. Bezos krijgt ook nog een gigantische “2” in standbeeldvorm.

Maandag werd Tesla- en SpaceX-baas Elon Musk de derde persoon ter wereld die ooit een vermogen van meer dan 200 miljard dollar heeft opgebouwd. Volgens de Bloomberg Billionaires Index, een lijst van de rijksten ter aarde, is Musk op het moment van schrijven zo’n 16 miljard dollar rijker dan Amazon-oprichter, Blue Origin-CEO en ruimtecowboy Jeff Bezos.

Dat moet natuurlijk gevierd worden, vindt Musk. De “Dogefather” vond er niets anders op dan een zilveren medaille, voorzien van een grote “2”, te versturen naar het adres van Bezos. Ook een gigantisch standbeeld van het schandelijk getal is op weg naar de e-commercegod. Dat zei Musk tegen zakensite Forbes in een mail.

Kapitalistisch haasje-over-spel

Bezos was de eerste persoon ter wereld die ooit een fortuin van 200 miljard dollar bijeen kon schrapen. Die mijlpaal bereikte de Amerikaan uit Albuquerque in augustus van dit jaar. Niet veel later mocht ook Bernard Arnault, de CEO van het Franse luxeconglomeraat LVMH Moët Henessey, over een geldpot van 200 miljard dollar beschikken.

Sindsdien onttroonden Musk en Bezos elkaar geregeld in een soort ultrakapitalistisch haasje-over-spel.

Ruimterivalen

De twee miljardairs zijn de laatste jaren overigens heuse ruimterivalen geworden. Eerder dit jaar klaagde Blue Origin, het ruimtebedrijf van Bezos, een toezegging van NASA van 2,9 miljard dollar voor SpaceX, het concurrerend bedrijf van Musk, aan. SpaceX kreeg dat geld toegestopt om mensen naar de maan te kunnen brengen.

Daarop reageerde Musk ook bijzonder humoristisch. “Hij kan hem niet omhoog krijgen (tot in een baan rond de aarde), lol”, tweette de SpaceX-baas.

Lees ook: Beetje zielig, hoe de twee rijkste mannen ter wereld vechten over de maan

(bzg)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20