Jean-Claude Van Damme start cryptoproject… en verknoeit de lancering

Als u meer bewijs wilde van de groeiende populariteit van crypto, hier is er een. De beroemde acteur Jean-Claude Van Damme begint aan een nieuw project. Hij kondigde het zelf aan op Twitter… voordat hij de video verwijderde.

Jean-Claude Van Damme plaatste stiekem een video op zijn Twitter-account, om die kort daarna weer te verwijderen. Maar hij was niet snel genoeg om niet opgemerkt te worden door media gespecialiseerd in het crypto-universum. Zo had de site Cointribune.com de video opgemerkt. 

De Belgische acteur kondigde namelijk aan dat hij zijn eigen cryptoproject ging lanceren. Hij wil meer bepaald beginnen met de verkoop van NFT’s (Non-Fungible Tokens), oftewel onvervangbare digitale tokens die u kan kopen en verzamelen. Ze zijn een soort beschermd werk via digitale echtheidscertificaten die geïntegreerd zijn in een theoretisch onschendbare blockchain. NFT’s kunnen daardoor niet gekopieerd worden en zijn dus uniek. Hun waarde wordt dus bepaald door hun zeldzaamheid.

Predator

In de video doet Jean-Claude Van Damme alsof hij niet weet waar hij aan begint en verwart hij NFT’s met onder andere de KGB en KFC. Uiteindelijk komt hij (uiteraard) op zijn pootjes terecht.

JCVD heeft al een eigen pagina op Opensea, een platform dat NFT’s verkoopt. Daarop valt te zien wat de eerste digitale token is die hij zal aanbieden. Het is een foto van hem in kostuum op de set van de film Predator (1987).

Op dit moment is de NFT van de ‘Muscles from Brussels’ nog niet te koop. En als hij zijn presentatievideo op Twitter heeft verwijderd, is dat waarschijnlijk omdat zijn team nog niet klaar was om met het project te lanceren. Hoe dan ook: foutje of niet, de boodschap is overgekomen. Jean-Claude Van Damme voegt zich bij de intussen al lange lijst van beroemdheden die zich in de NFT-wereld hebben begeven, waaronder Paris Hilton, Snoop Dogg, Post Malone en Kylian Mbappé.

(evb)

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20