Je woning opnieuw inrichten met deze 6 handige (bespaar) tips!

Wanneer je er enkele jaren geleden voor hebt gekozen om een woning aan te kopen is de kans bestaande dat de stijl waar je toen de voorkeur aan hebt gegeven inmiddels is achterhaald. Dat is vervelend, want het spreekt voor zich dat je, je bezoek graag wil ontvangen in een eigentijds interieur. Denk je er daarom aan om je woning opnieuw in te richten? Dat kan door rekening te houden met deze 6 handige (bespaar) tips!

Tip 1: Geld lenen voor het inrichten van je interieur

Je hoeft absoluut niet over een goed gevulde spaarrekening te beschikken om het opnieuw inrichten van je interieur te kunnen betalen. Wist je namelijk dat het ook perfect mogelijk is om geld te lenen voor het opnieuw inrichten van je interieur? Dit kan gebeuren tegen bijzonder gunstige voorwaarden bij de kredietverstrekker Cetelem. Zij beschikt zelfs over een speciaal type krediet voor een dergelijke financiering. Daarnaast kan je meteen online een simulatie uitvoeren waardoor duidelijk wordt welke afbetaling er wordt vereist voor jouw lening.

Maak een gratis simulatie bij Cetelem en kom zo te weten hoeveel uw nieuw interieur u maandelijks zal kosten

Tip 2: Het aankopen van tweedehandse meubelen

Wil je toch liever geen lening afsluiten voor het opnieuw inrichten van je interieur? In dat geval kan kiezen voor tweedehandse meubelen bijzonder interessant zijn. Wanneer je een beetje goed rondkijkt, bijvoorbeeld op de bekende tweedehandse websites, zal je kunnen vaststellen dat je op deze manier verschillende nieuwe meubelen in huis kan halen tegen een zeer toegankelijk prijskaartje. Vaak moet je wel even geduld hebben om goede stukken te vinden.

Tip 3: Kies voor duurzame en tijdloze materialen

Het opnieuw inrichten van het interieur van je woning kan zo nu en dan interessant zijn, maar kost telkens ook behoorlijk veel geld. Er voor kiezen om te investeren in duurzame en tijdloze materialen kan er voor zorgen dat je veel langer door kan met je interieur waardoor de kosten op lange termijn aanzienlijk kunnen worden gedrukt. 

Bovendien kan je steeds betalen met een Cetelem kaart. Met deze kaart kan je achteraf nog bepalen of je in één keer of meerdere keren gespreid wenst te betalen. 

Tip 4: Een likje verf kan wonderen doen

Ben je in het bijzonder uitgekeken op de kleuren die worden gebruikt in je interieur? In dat geval is het vaak reeds voldoende om er voor te kiezen om bijvoorbeeld de muren van je leefruimte van een likje verf te voorzien. Een beetje verf kopen kost niet veel geld en kan je woning meteen voorzien van een geheel nieuwe look & feel.

Tip 5: Investeer waar nodig

Lang niet elk onderdeel van je interieur dient even veel geld te kosten, in tegendeel. Investeer in het bijzonder in een goede zitbank en een comfortabel bed. Je zal merken dat je op deze manier gedurende erg veel jaren genot zal ondervinden van deze meubelstukken. Heb je, bijvoorbeeld als jongere momenteel een enigszins beperkt budget voor handen? Dan zou je zelfs kunnen kiezen voor een twee-in-een-oplossing onder de vorm van een slaapbank. Bovendien kan meubelen je steeds gespreid betalen met de Cetelem kaart! 

Tip: Hoeveel kan ik lenen voor een nieuw interieur?

Tip 6: Maak gebruik van neutrale kleuren en materialen

Een knalroze muur voor je leefruimte? Het kan nu misschien een goed idee lijken, maar de kans is groot dat, dat binnen een paar jaar niet meer zo is. Er voor kiezen om gebruik te maken van neutrale kleuren zoals bijvoorbeeld wit, grijs en bruin kan er voor zorgen dat je blijvend kan genieten van een fris en eigentijds interieur. Bij het gebruik van lichte kleuren biedt ook een goede lichtinval een absolute meerwaarde.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20