‘Jaws’ en ‘E.T.’ komen terug naar de bioscoop

Filmfans opgelet: de klassiekers Jaws en E.T. van regisseur Steven Spielberg komen terug naar de bioscoop. Vanaf 31 augustus zijn de films in selecte Belgische bioscopen te zien op IMAX-schermen. Hoelang de twee films te zien zullen zijn, is nog niet bekend.

Universal Pictures en Amblin Entertainment zijn een samenwerking aangegaan met IMAX. Om die reden zullen twee onvergetelijke films, Jaws en E.T., terug te zien zijn in drie bioscopen in ons land. Het gaat daarbij om de Kinepolis van Antwerpen en Brussel en Pathé in Charleroi.

Klassiekers

Vanaf deze week krijg je de kans om twee filmklassiekers op groot IMAX-scherm te gaan kijken. Door een samenwerking tussen bedrijven Universal Pictures, Amblin Entertainment en IMAX zullen Jaws en E.T. nog een keer in de bioscoop verschijnen. Omdat er in België slechts drie IMAX-schermen zijn, zullen de films ook slechts op drie locaties verschijnen.

Maar voor de echte filmfans is dit dus een unieke kans om de twee iconische films van regisseur Steven Spielberg in een geüpgradede versie in de bioscoop te zien. Jaws dateert al uit 1975. De film verpletterde toen meteen alle records en werd de best verdienende film van dat jaar. Dat succes zette zich ook om in drie Oscars. Jaws zorgde bij veel fans ook meteen voor een levenslange schrik voor haaien.

Naast Jaws zal dus ook E.T. tijdelijk terug te zien zijn. Die film viert dit jaar zijn veertigste verjaardag en die wordt dus gevierd in de drie IMAX-zalen. Het verhaal over de 10-jarige Elliott die bevriend wordt met een buitenaards wezentje won in 1982 alle harten voor zich. Het werd genomineerd voor 9 Oscars en won er 4.

(Her)bekijk de trailers van Jaws en E.T. hier:

Jaws en E.T. zijn vanaf 31 augustus te zien op alle IMAX-schermen in België (Kinepolis Brussel, Kinepolis Antwerpen en Pathé Charleroi).

Meer