Japans hotel biedt kamers aan voor 1 dollar als u de webcam aanzet

In Asahi Ryokan, een hotel in Fukuoka, Japan, kan u voor maar één dollar per nacht verblijven. Er is wel een addertje onder het gras: u moet uw verblijf live uitzenden.

De 27-jarige Tetsuaye Inoue stapte in de hotelbusiness met het opzet om het internet als voornaamste inkomstenbron te gebruiken. Het concept is simpel: zijn gasten kunnen voor slechts 1 dollar (100 yen) in zijn hotel overnachten, op voorwaarde dat ze hun verblijf live uitzenden op het YouTube- kanaal One Dollar Hotel.

Er zijn wel beperkingen. Zo neemt de webcam enkel beeld op, geen geluid. De gasten hoeven zich dus geen zorgen maken dat ze afgeluisterd worden. Daarnaast mogen de gasten het licht uitdoen, en worden ze niet in de badkamer gefilmd.

Meer dan 13.000 abonnees

‘Jonge mensen geven niet veel om privacy’, zegt Inoue aan CNN Travel. ‘Sommigen vinden het oké om de hele dag bekeken te worden.’

De hoteluitbater is een maand geleden met zijn 1-dollar-deal van start gegaan. Ondertussen heeft het kanaal al meer dan 13.000 abonnees. Op dagen dat er geen hotelgasten hun verblijf streamen, filmt Inoue zichzelf.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20