Markten:
Markten inladen...

WOENSDAG 22 JAN

Business 24/7

Zoeken
scrollTop top

Japans hotel biedt kamers aan voor 1 dollar als u de webcam aanzet

Logo Business AM
Lifestyle

30/11/2019 | Julie Putseys | 2 min leestijd

Hoteluitbater Tetsuya Inoue filmt zichzelf wanneer er geen hotelgasten zijn die hun verblijf filmen. - Asahi Ryokan/YouTube

In Asahi Ryokan, een hotel in Fukuoka, Japan, kan u voor maar één dollar per nacht verblijven. Er is wel een addertje onder het gras: u moet uw verblijf live uitzenden.

De 27-jarige Tetsuaye Inoue stapte in de hotelbusiness met het opzet om het internet als voornaamste inkomstenbron te gebruiken. Het concept is simpel: zijn gasten kunnen voor slechts 1 dollar (100 yen) in zijn hotel overnachten, op voorwaarde dat ze hun verblijf live uitzenden op het YouTube- kanaal One Dollar Hotel.

Er zijn wel beperkingen. Zo neemt de webcam enkel beeld op, geen geluid. De gasten hoeven zich dus geen zorgen maken dat ze afgeluisterd worden. Daarnaast mogen de gasten het licht uitdoen, en worden ze niet in de badkamer gefilmd.

Meer dan 13.000 abonnees

‘Jonge mensen geven niet veel om privacy’, zegt Inoue aan CNN Travel. ‘Sommigen vinden het oké om de hele dag bekeken te worden.’

De hoteluitbater is een maand geleden met zijn 1-dollar-deal van start gegaan. Ondertussen heeft het kanaal al meer dan 13.000 abonnees. Op dagen dat er geen hotelgasten hun verblijf streamen, filmt Inoue zichzelf.

Source: BusinessAM


Gelijkaardige artikels


Logo BusinessAM

Business AM | Zo gezegd

Watermark

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Logo Business AM

Business AM | Stocks

Logo Business AM

Business AM | Zo gezegd

quote greta thunberg

Ik zal de cijfers over klimaatverandering blijven herhalen tot jullie dat ook doen.

Klimaatactiviste Greta Thunberg in Davos
Zo gezegd: Satya Nadella

Milieubewustzijn moet een factor zijn in groeiplannen van bedrijven. Zoniet komt het kapitalistische en economische stelsel van de VS in gevaar.

Satya Nadella, CEO van Microsoft
Quote van de dag van Bloomberg

Als president van de Verenigde Staten zal ik de East Room van het Witte Huis inrichten als landschapskantoor. En ik zal daar bij het team zitten. Het Oval Office zal ik enkel gebruiken voor wat officiële momenten – en nooit om te tweeten.

Mike Bloomberg, Democratisch kandidaat-president
Quote van de dag Barack Obama

Vrouwen zijn niet perfect, maar ze zijn ontegensprekelijk beter dan mannen aan de macht.

Voormalig Amerikaans president Barack Obama
Quote van de dag Bernie Sanders

Snel internet moet behandeld worden als de nieuwe elektriciteit. Een openbare nutsvoorziening die voor iedereen beschikbaar moet zijn als een basismensenrecht.

Bernie Sanders, presidentskandidaat voor de Democratische Partij