Janet Yellen: “Een recessie is niet noodzakelijk om de inflatie naar beneden te krijgen”

Janet Yellen, Amerikaans minister van Financiën, sluit niet uit dat de Verenigde Staten afstevenen op een recessie. Dat zei ze tijdens een interview met het actualiteitsprogramma ’60 Minutes’. Ze voegde eraan toe dat een economische krimp niet noodzakelijk is om de inflatie naar beneden te krijgen.

Waarom is dit belangrijk?

Door het verstrakkende geldbeleid van de Federal Reserve is de kans reëel dat de Verenigde Staten binnenkort in een recessie zullen belanden. De renteverhogingen van de Federal Reserve zorgen er nu eenmaal voor dat er minder geld stroomt naar de Amerikaanse economie.

In het nieuws: Tijdens een interview met 60 Minutes deelde Yellen haar prognose voor 2023.

  • De voormalige voorzitter van de Federal Reserve sluit niet uit dat de Verenigde Staten binnenkort het hoofd zullen moeten bieden aan een recessie.
  • Haar voorspelling ligt in lijn met die van de Amerikaanse grootbanken. Volgens onder meer Wells Fargo en JPMorgan is er een milde recessie in de maak.

Details: Een economische krimp is de prijs die de Federal Reserve bereid is te betalen om de i

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer