Amerikaanse grootbanken verwachten een bescheiden recessie in 2023

De Amerikaanse grootbanken zijn ervan overtuigd dat de Verenigde Staten in 2023 in een recessie zullen belanden. “Maar het zal geen recessie zijn zoals in 2008”, aldus Jay Bryson, hoofdeconoom van de Amerikaanse bank Wells Fargo.

Waarom is dit belangrijk?

Door de renteverhogingen van de Federal Reserve wordt de kans almaar groter dat de Verenigde Staten afstevenen op een recessie. Het verstrakkende geldbeleid zorgt er nu eenmaal voor dat er minder geld naar de economie stroomt.

In het nieuws: Verschillende banken hebben hun prognoses voor het jaar 2023 gedeeld. Daaruit blijkt dat ze een milde recessie verwachten.

  • Bryson zei woensdag tijdens een toespraak voor de Greater Reading Chamber Alliance, dat hij een Amerikaanse recessie verwacht in de tweede helft van volgend jaar. "Denken we dat er een krimp onze richting uitkomt? Ja. Zal die even erg zijn als in 2008? Neen. Wij verwachten een veel mildere recessie", klonk het.
  • Jane Fraser, CEO van de Amerikaanse
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.