Jack Dorsey: “Twitter voldoet niet aan de visie die ik heb voor sociale media”

Jack Dorsey, de medeoprichter en voormalige CEO van Twitter, erkent dat hij het bedrijf niet altijd op een correcte manier heeft geleid. “Ik heb bepaalde principes, maar ik heb die uiteindelijk zelf niet gevolgd toen ik het bedrijf leidde”, schrijft hij in een blogartikel.

Waarom is dit belangrijk?

De afgelopen weken zijn we dankzij de Twitter Files meer te weten gekomen over er wat er zich tijdens merkwaardige gebeurtenissen, zoals de verwijdering het Twitterprofiel van Donald Trump, heeft afgespeeld achter de schermen van het bedrijf.

In het nieuws: In een blogartikel erkent Dorsey dat hij fouten heeft gemaakt toen hij aan het hoofd van Twitter stond. Het artikel is een reactie op de Twitter Files, waar intussen al drie delen van zijn verschenen.

  • Hij gelooft naar eigen zeggen in drie principes als het over sociale media gaat. Om te beginnen moeten ze bestand zijn tegen bedrijfs- en overheidscontrole. Voorts mag de auteur de enige persoon zijn die zijn bijdrages kan verwijderen en moet de moderatie gebeuren met behulp
Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Word abonnee en krijg onmiddellijk onbeperkte toegang tot alle artikels. Nu vanaf € 1,99/maand.

Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20