Italië overweegt om coronavaccins verplicht te maken

De Italiaanse premier Mario Draghi heeft aangekondigd dat zijn land overweegt om het coronavaccin verplicht te maken. Zijn uitspraken zorgen in Italië voor heel wat protesten, die steeds gewelddadiger worden.

Op een persconferentie donderdag heeft de Italiaanse premier Mario Draghi uitgehaald naar antivaxxers in het land. Italië zag recentelijk een grote toename van protesten en geweld door groepen die tegen het coronavaccin zijn. Zo zijn er onder andere doodsbedreigingen geuit aan politici, virologen, gezondheidsfunctionarissen en journalisten.

“Ik wil mijn volledige solidariteit betuigen met al degenen die het slachtoffer zijn geworden van geweld door antivaxxers. Het is bijzonder hatelijk en laf geweld tegen degenen die werken in de frontlinie om de pandemie te bestrijden”, zei Draghi.

Wachten op volledige goedkeuring van EMA

Op de vraag van een journalist of het vaccin verplicht zal worden, antwoordde de Italiaanse premier met een droge “ja”. Die verplichting zou ingevoerd kunnen worden eens het het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) de verschillende coronavaccins een definitieve goedkeuring hebben gegeven. Voorlopig hebben alle gebruikte vaccins in Europa enkel een noodgoedkeuring. In de Verenigde Staten kreeg Pfizer recent als eerste vaccin wel een volledige goedkeuring voor iedereen vanaf 16 jaar. Indien nodig wil Draghi zelfs een derde boosterdosis verplicht maken in Italië.

Op dit moment heeft in Italië iets meer dan 70 procent minstens één dosis van het coronavaccin gehad, 60 procent van de bevolking is volledig gevaccineerd.

Meer
Mijn Volglijst

Olieprijs keldert verder

30/11/2021 20:03

(ABM FN-Dow Jones) De olieprijs is dinsdag opnieuw fors lager gesloten, op zorgen over een economische vertraging door de nieuwe coronavirusvariant omikron. 

Inmiddels kan men spreken van een 'bear market', of een markt die is omgeslagen van een stijgende naar een dalende trend, nu de olieprijs in enkele dagen tijd met meer dan 20 procent is gedaald. 

Lees meer...
Markten
Lees meer...
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20