Italië gaat volledig op slot

Italië gaat volledig op slot. De lockdown die in de nacht van zaterdag op zondag werd aangekondigd voor 15 provincies in het noorden van het land, wordt uitgebreid tot gans Italië. Dat heeft de Italiaanse premier Giuseppe Conte maandagavond aangekondigd. De nieuwe maatregel moet de verspreiding van het coronavirus tegengaan. 

In Italië zijn de voorbije 24 uur nog eens 97 mensen overleden aan de gevolgen van het coronavirus. Italië telt nu – de op China na – meeste slachtoffers van het virus wereldwijd. Maandagavond waren volgens de statistieken van de Johns Hopkins universiteit in totaal 9.172 mensen in Italië besmet geraakt. 463 of ruim 5 procent daarvan zijn overleden. Italië telt nu ook meer besmetten dan Zuid-Korea en Iran.

Conte maakte zijn 60 miljoen landgenoten in een speech die door Italiaanse televisie werd uitgezonden duidelijk dat ze enkel nog mogen reizen voor werk en noodsituaties. Alle grote openbare bijeenkomsten en sportevenementen, waaronder voetbalwedstrijden, worden tot nader order uitgesteld. Scholen en universiteiten zullen pas begin april weer opengaan. In een eerste tijd was gehoopt dat dit midden maart al zou kunnen.

De maatregelen gaan onmiddellijk in en zijn volgens de Italiaanse premier noodzakelijk om “de kwetsbaarste mensen van de samenleving” te beschermen.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20