Italiaanse wielerwedstrijden gaan gewoon door

De Strade Bianche, Tirreno-Adriatico en Milaan-San Remo worden niet afgeschaft dit jaar. Daar was schrik voor omdat Italië zwaar geraakt is door het coronavirus covid-19.

De Strade Bianche gaat komende zaterdag door zoals gepland. Daarna volgen nog de rittenkoers Tirreno-Adriatico van 11 tot 17 maart en de klassieker Milaan-San Remo op 21 maart. Ook daar zijn geen wijzigingen aan het programma.

Er waren lang twijfels over het al dan niet plaatsvinden van de wedstrijden omdat covid-19 lelijk heeft huisgehouden in Italië. Het land kent de grootste uitbraak van het virus in Europa. De besmetting is begonnen in het noorden en verspreidt zich stilaan over het hele land.

Opmerkelijk wel: heel wat teams worden nog getest op covid-19 in de Verenigde Arabische Emiraten. Daar werd de UAE Tour vorige week gestaakt door het virus. De renners van Cofidis, Groupama-FDJ, Gazprom en UAE Emirates zitten nog vast in hun hotel. De ploegleider van Cofidis dreigt met een hongerstaking als ze niet snel worden vrijgelaten.

Lees hier alle updates over covid-19.

Meer
Markten
Mijn Volglijst
Markten
BEL20