Is Kazachstan na Oekraïne het volgende militaire doelwit van Rusland?

Nu Rusland zijn voormalige satellietstaten – tegenwoordig “bondgenoten” geheten – steeds verder ziet wegdrijven, verhardt de toon van zijn officiële propaganda.

Waarom is dit belangrijk?

Sinds de invasie van Oekraïne - en de zware Russische nederlagen bij de oorlog – wordt de populariteit van de Russische beer bedreigd in zijn traditionele voorkwartier; de staten van Centraal-Azië en de Kaukasus die zijn voortgekomen uit het uiteenvallen van de Sovjet-Unie.

In het nieuws: Terwijl Rusland onlangs door het Europees Parlement is aangemerkt als "staatssponsor van terrorisme", drijven het land en zijn Wit-Russische bondgenoot hun vijandige acties op. Hetzij in Oekraïne, waar de aanvallen op bevolkingscentra toenemen, aan de grenzen van de NAVO met nieuwe "hybride aanvallen", hetzij tegen het Europees Parlement zelf, dat het slachtoffer is geworden van een cyberaanval. Maar ook de Russische propaganda heeft nieuwe doelwitten gevonden.

Kazachstan,

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Abonneer je nu op Business AM!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer

Ontvang de Business AM nieuwsbrieven

De wereld verandert snel en voor je het weet, hol je achter de feiten aan. Wees mee met verandering, wees mee met Business AM. Schrijf je in op onze nieuwsbrieven en houd de vinger aan de pols.