Is China op weg naar een financiële crisis zoals de VS in 2008 met Lehman Brothers?

Terwijl de parallellen tussen China’s huidige financiële situatie en de Lehman Brothers-crisis van 2008 worden getrokken, blijft de vraag of China een soortgelijk scenario zal ervaren. De impact van een dergelijke crisis zou verstrekkende gevolgen hebben, niet alleen voor China maar voor de gehele wereldeconomie.

Waarom is dit belangrijk?

Deze vraag is cruciaal gezien de groeiende zorgen over de stabiliteit van de Chinese financiële sector, vooral in de context van wereldwijde economische onzekerheid. Een crisis in China kan verstrekkende gevolgen hebben voor de wereldwijde economie en financiële markten.

In het nieuws. "Dat Beijing failliete bedrijven kan redden, betekent niet dat het dat ook zal doen", schrijft Benjamin Bennett in Nikkei Asia.

  • Er wordt vaak gevraagd of China een financiële crisis zoals de Amerikaanse Lehman Brothers in 2008 zou kunnen meemaken.
  • De vergelijkingen tussen de huidige situatie in China en de crisis in de VS richten zich op de vastgoedmarkt, de omvang van de schulden en de mogelijke gevolgen voor de wereldwijde economie.

Excessieve schulden en overp

Dit premium artikel is exclusief voor abonnees
Lees nu 3 artikels gratis per maand!
Denk jij vooruit, aan de toekomst van morgen? Business AM is jouw leidraad doorheen verandering. Hol niet achter de feiten aan en maak deel uit van Vlaanderens snelst groeiende business website.
Al abonnee? Log in en krijg toegang tot alle premium artikels.
Meer premium artikelen
Meer